Rødbeter suppe- perfekt for denne årstid

Her har vi oppskriften på vår nydelige rødbetsuppe som nylig ble servert på vår yogaretreat på Marivold. En perfekt tidlig høstsuppe fylt med smak, næringsstoffer og farge!

Takk til " The Vegan Society" for oppskrift.

20180825_124832.jpg

Makes 1 litre / 4 servings

Ingredients

 • 500g raw beetroot 
 • 2 sticks celery 
 • 1 large red onion 
 • 1 clove garlic
 • 3 tbsp olive oil 
 • 1/2 tsp ground cumin
 •  A pinch of dried red chilli flakes
 •  Freshly ground black pepper, to taste 
 • 1 tbsp red wine vinegar 
 •  850ml vegan stock 
 • 400ml coconut milk 

Method

1. Top and tail the beetroot, then peel it under cold running water. Cut each one into eight roughly equal pieces. Cut the celery into thick slices. Peel the onion and cut it into eight pieces. Peel the garlic and chop it roughly. Put all these ingredients into a large saucepan, add the olive oil and stir to coat the vegetables. Cook the vegetables over a medium heat for 10 minutes,  stirring occasionally. Add the cumin, chilli flakes and a generous twist of black pepper and continue to cook for a further 10 minutes.

2. Pour the vinegar into the pan, stir the vegetables well and continue to cook until the moisture in the pan has evaporated away. Add the stock and bring the mixture to the boil. Then lower the heat, put a lid on the pan and simmer for an hour, checking and stirring regularly. Use the point of a sharp knife to check that the beetroot is tender, then take the pan off the heat and allow the soup to cool.

3. Transfer the soup to a blender or food processor and blend until very smooth. Return it to the saucepan, pour in the coconut milk and reheat, stirring continuously. Check the seasoning and consistency – if you would like a thinner soup, add a little more water. Tip: Reserve a little coconut milk to add a swirl to each bowl before serving, or decorate with a few drops of chilli flavoured oil.

Bon appetit!

Be Nourished- Yogaretreat på Marivold

I midten av august, da sommerferien gikk mot slutten, holdt vi vårt første yogaretreat på Postmannslaget, Marivold i Grimstad. 

Vi brukte noen fine timer til å forberede og spise deilig vegetarisk mat som ble elsket av alle. Nødtiltak og reservemat som var tatt med av noen som ikke var kjent med vegetarisk matlaging, ble uberørt. 

Innpakket i boblen vår, i den stille skogen, brukte vi vår første dag på å praktisere yoga, deltok i en sjokolade og en eterisk olje workshop, og avsluttet kvelden med en knallbra lydmeditasjon som gjorde det slik at vi alle rullet rett til sengs fra yoga-rommet.

På søndag startet noen modige sjeler dagen med et morgenbad, før de ble med alle andre på en tidlig morgen yogatime.

Vår vakre avsluttningsseremoni ble etterfulgt av en brunsj, hvorpå alle motvillig samlet sine eiendeler og sa sine au revoirs. 

Alle var enige om at helgen hadde vært perfekt og så frem til neste gang. Vår korte pause fra verden var over, og vi følte oss velsignet, takknemlig og uthvilt. 

For flere bilder fra helgen ta en titt på våre Instagram retreat høydepunkter.

 

Spring mini-retreat in Skiftenes

20170507_145744.jpg

Thanks to all who made it out to our home studio in Skiftenes for our spring mini-retreat. It was lovely to see such a great mix of people coming together to immerse themselves in a few hours of inward reflection, relaxation and renewal.

We were really blessed with a beautiful day. Bird-song and a sweet breeze to accompany our yoga, pranayama and meditation followed by lunch we enjoyed together outside in the glorious sunshine.

20170507_145637.jpg

 

 

 

There have been some requests for recipes for the both the  Black Sesame ,carrot and avocado salad and Vietnamese sweet almond curry (both  vegan dishes ) and I share those with you here. Both recipes come from " The Happy Pear", by David & Stephen Flynn. David and Stephen own a fabulous vegetarian restaurant and health food store close to where I used to live in Ireland. 

I look forward to the next retreat which will take place in summer. 

Vi drar til Australia snart... følg oss på turen... og online Gravid Yoga.

Nå er det kun få uker før jeg setter meg på flyet med mann og barn for å tilbringe litt tid med vår familie på den siden av kloden, og for å tilbringe barseltiden min der. Kjenner på meg at dette er en stor prossess som vi går igjennom. Kanskje det er to av de største tingene man kan gjøre i livet, føde og flytte... og ikke bare flytte til et nytt hus i samme by, men til andre siden av verden... og også føde på et helt nytt sted, og dette omtrent samtidig.

Jeg må jo ærlig inrømme at det er redsel og usikkerhet kommer opp i meg i forhold til hvordan det kommer til å bli, ettersom det blir mye ukjent og ganske sikkert en veldig krevende tid for oss alle. Uansett føler jeg at dette er det riktige. Jeg vil praktisere å leve i nuet, ta ting som de kommer og holde meg så rolig som overhodet mulig. Det er viktig for meg å fokusere på babyen i magen og gjøre denne prosessen så smooth som mulig. 

Jeg har som du kanskje har fått med deg ikke tenkt å gi meg med undervisning helt enda. Ja, det er jo enda to uker igjen av høstkursene mine hos Grimstad Yoga, og så vil jeg fortsette med å tilby Gravid Yoga online i de siste månedene før jeg drar og også kanskje til neste år. Kurset er ikke helt ferdig, så håper bare at jeg kan få det klart før vi drar. Nok å holde på med med andre ord. Kan nok si at jeg aldri hadde klart dette om jeg ikke hadde hatt yogaen og roen og styrken yogapraksisen gir meg. 

Om du ønsker å følge meg på turen i Australia, gjennom fødsel og flytting, familie og nytt sted, så har jeg veldig lyst til å fortsette å dele med deg. Jeg har laget en ny hjemmeside hvor jeg har informasjon om kurset og hvor jeg vil dele erfaringer fra tiden i Australia på, www.heddamalde.com. Veldig fint om du da legger deg til epostlisten min ved å klikke på knappen: 

Jeg vil veldig gjerne holde kontakten med deg også mens jeg er borte, så om du vil kontakte meg så send gjerne en epost til hedda@heddamalde.com, eller så er jeg fremdeles på eposten hedda@grimstadyoga.no også:) Send meg også gjerne en vennemelding til Hedda Malde på Facebook

Nyoppusset studio og chai te...

På søndag åpnet vi det 'nye' studio med en yogatime. Vi har lagt nytt gulv og gjort lokalet generelt litt mer koselig, syntes da vi:)

Så på søndag så hadde vi en gratis time etterfulgt av nydelig indisk Chai-te. Neste mulighet for time blir førstkommende søndag 14. august kl.10.00. Da har vi en time med Yin Yoga og didgeridoo. Dette er en rolig time hvor vi holder stillingene lenge samtidig som vi kan nyte lyden av didgeridoo. For påmelding KLIKK HER

CHAI TE (2 personer) 

 • 2 tsj. svart/rooibos te
 • 8 kardemomme pods
 • 8 hele nellik
 • 2 kanelstenger - lett knust i handa
 • en liten bit muskatnøtt
 • 0.5 liter melk (dette kan være kumelk, men mandel, ris eller annen melk går også fint) 
 • honning

Valgfritt: 

 • 4 mm vanlijestang
 • 4 star anise (men om du tar dette i, så la være å putte muskatnøtt i) 

Slik gjør du: 

 • knus kardemomme, nellik og muskatnøtt i morter
 • ta alle krydderene i en gryte på full varme slik at du får lukten ut av krydderet
 • hell i melken, rør til det koker, før du så skrur ned varmen på det laveste og lar det stå i 2-4 timer med lokk. Rør av og til. 
 • smak til med honning
 • server og nyt! 

Vi hører gjerne fra deg om hva du syntes om denne oppskriften i kommentarfeltet under eller om du har annen chai-te oppskrift eller andre oppskrifter du vil dele:) 

Verdens beste brød...?!

Her er alt det tørre blandet... 

Her er alt det tørre blandet... 

Dette er faktisk det beste brødet jeg har smakt, og det er helt uten mel, kun korn og nøtter. Det som binder dette brødet sammen er Phyllium husk. Jeg har bakt det i noen år nå, og det er en favoritt hjemme hos oss. Brødet holder seg i 5 dager, men du kan kutte opp brødet og legge det i fryseren, og riste det når du vil ha en skive eller to. Det er super godt ristet! 

Det er også så enkelt å lage. Selv blander jeg bare alt om kvelden og la det stå over natten. Steiker det om morgenen så har man nystekt brød til frokost, om du ikke er den som må spise med en gang, for brødet bør kjøles før man kutter i det. 

Verdens beste brød 

Ingredienser: 

 • ca. 2.5 dl solsikkefrø
 • ca. 1.5 dl linfrø
 • ca. 1 dl hasselnøtter
 • 3.5 dl store havregryn
 • 2ss chiafrø
 • 3ss psyllium husk pulver (du kan også bruke psyllium seed husk, bruk da 1 ss mer)
 • 1 tsj sea salt
 • 1 ss lønnesirup (eller litt stevia)
 • 3 ss smeltet kokosolje eller ghee
 • 3.5 dl vann
Ups... rakk akkurat å ta et bilde før brødet var borte. Noe har allerede funnet veien til fryseren:) 

Ups... rakk akkurat å ta et bilde før brødet var borte. Noe har allerede funnet veien til fryseren:) 

Slik gjør du: 

1. Bland alt det tørre godt i en silicon brødform. Bland lønnesirup, ojen og vannet sammen. Bland dette inn med det tørre og rør godt slik at det blir godt blandet. Flat ut toppen av brødet med en skje eller annet. La det stå på benken, gjerne over natten, men i alle fall 2 timer før du steker. 

2. Varm ovnen til 175°C

3. Sett inn brødet midt i ovenen, og bak for 20 minutter. Ta så brødet ut av brødformen og plasser det opp ned i ovnen og bak for 30-40 minutter til. Brødet er ferdig når du hører at det er hult når du banker på det. La det kjøles helt ned før du kutter i det. 

4. Du kan lagre brødet i en brødpose eller kontainer i inntil 5 dager. Frys, som sagt gjerne. 

For mer informasjon om Phyllium husk og andre gode oppskrifter kan du gå inn på bloggen der jeg fant denne oppskriften

Lykke til! Hører veldig gjerne fra deg om hva du syntes om dette brødet eller om du har noe annet du ønsker å dele:) 

DATE DELIGHT - en nydelig liten dessert eller snack

Kjæresten min har i det siste laget masse av disse Dates Delights. De er nydelige som en liten dessert etter middagen eller bare som en liten snack til ettermiddagsteen. Har også prøvd en eller to til frokost. Det funker det også:) 

DATE DELIGHT

 • 8 medjool date
 • 1/2 cup mandelmel
 • 2 tsj lønnesirup
 • 1/4 tsj vaniljeessens
 • valgfritt: 100 gr smeltet mørk sjokolade

Forslag til topping: 2 ss pistasjo nøtter

 • Kutt hver date for å fjerne steinen, men ikke kutt helt igjennom. 
 • I en bolle mikser du mandelmelet med lønnesirup og vaniljeessens, og kna det med hendene dine slik at det blir en deig. 
 • Dytt blandingen in i datene og dekorer på toppen med pisasjo (om du vil:) 
 • Du kan også, noe som er utrolig godt, dyppe dem i mørk sjokolade. 
 • Oppbevar i kjøleskapet. 

Enjoy:) 


Yoga på ferie og i det dagelige liv...

Som du kanskje vet har jeg nå vært i Australia i 3 måneder. Har tilbrakt 24/7 med sønnen vår. Det har vært helt fantastisk å ha så mye tid sammen med han, halvbroren hans og med pappaen deres:) 

Familien:) 

Familien:) 

Jeg gledet meg virkelig til denne tiden i Australia. Om du har vært her så vet du hvordan det er med nydelige lange, nesten tomme strender, varmt vær, god tilgang på gode rådvarer, frukt og grønnsaker... Før jeg dro så jeg for meg yogapraksis hver morgen i soloppgang (alene), gåturer på stranda hver dag og masse tid til å lese og studere... Situasjoner og drømmer blir sjeldent slik man ser det for seg. Dagene har flydd og det har blitt lite tid til å gjøre de tingene jeg tenkte jeg ville få til, men det er fint, jeg har fått så mye annet ut av denne tiden enn det jeg trodde før jeg dro. Noen ganske viktige ting har blitt klarere og sterkere for meg i den tiden jeg har vært her:

1. Yoga er en del av livet, og jeg vil leve mitt roligere og med større tilstedeværelse. Min personlighet er i overvekt pitta (Ayurvediske betegnelse). Med det mener jeg at jeg er en aktiv, rask og sterk med masse energi, og jeg holder et ganske høyt tempo for meg selv, noe som kanskje ikke er det beste for meg (både fysisk og mentalt) og heller ikke for de rundt meg. I og med at jeg har hatt sønnen vår så mye har jeg blitt tvunget på et vis til å ta det med ro, være tilstede med det vi holder på med, og akseptere at dette er min yoga akkurat nå, å være Mor. Å kunne ta vare på, elske, nære, lære av hverandre og være der for hverandre. Dette har vært min primære yogapraksis i disse månedene. For en lærdom dette har vært for meg! 

2. Den daglige praksisen min som jeg er så glad i. Som jeg til vanlig finner tid til, om ikke på morgenen, så i løpet av dagen. På min egen matte. Tid for meg selv. Slik har det ikke vært mens vi har vært på tur. Har ikke tall på hvor mange senger vi har sovet i, som har resultert i litt dårlig søvn til tider, og det har også ikke vært lett å komme seg ut av rommet uten å vekke alle sammen... Derfor har den formelle praksisen min blitt ganske annerledes i denne tiden. Mange dager har matten blitt liggende, og jeg har måtte strekke litt på meg mens Helmer har vært på lekeplassen eller sovet i vognen sin. Jeg har gjort pusteøvelser i bilen når vi har vært på lange kjøreturer og meditert når jeg har funnet litt rolig tid innimellom. Jeg er så takknemlig for disse verktøyene som yogaen har gitt meg. Gleder meg allikvel til å komme hjem til rutine og mer formell praksis igjen. 

Regnbue rundt solen! 

Regnbue rundt solen! 

3. Praksisen min har også blitt farget av forståelsen av at jeg trenger å ta det mer med ro. Kjenner at jeg har gitt slipp på å strebe etter å komme inn i stillinger, men heller praktisere med fullt fokus på å gjøre det som passer kroppen og livssituasjonen min. Derfor har praksisen min fått en helt ny ro og tilstedeværelse, og det kjennes så fantastisk godt. Også fordi jeg kjenner at kroppen min trenger dette. Dette vil også skinne igjennom i timene mine når jeg nå snart skal begynne å undervise i yoga igjen (gleder meg!). 

4.  Som jeg nevnte over så er yoga en del av det dagelige livet. Med det mener jeg at jeg kontinuerlig jobber med å være tilstede. Jeg er så mye som mulig tilstede i kroppen min, kjenner etter hvordan jeg føler meg, observerer tanker som kommer opp og hvordan jeg reagerer i forskjellige situasjoner. Denne bevisstheten er det som styrkes gjennom en formell yogapraksis. Denne muligheten for å observere seg selv slik at man kan gjenkjenne vaner og mønstre i hvordan man reagerer. Først når man kan se klarere og akseptere at man kan respondere på en annen måte har man mulighet for å jobbe med det. Dette har vært min praksis i denne tiden vi har hatt her. Kontinuerlig jobber jeg med å være tilstede, observere meg selv, slik at jeg kan forandre de områdene av meg selv som jeg ønsker å forbedre. Dette er ikke en lett prosess, og det kreves mye selv-kjærlighet og selv-aksept for å gjøre dette. Jeg ser klarere noen av mine skyggesider, og kjenner et så sterkt ønske om å belyse disse slik at de sjeldnere kommer opp. 

I love Yoga and I love my life:) 

Om du vil være med på timer som starter opp i neste uke (uke 6) så finner du timeplan og påmeldingskjema her

Hvordan bruker du yoga i din hverdag? Legg gjerne igjen kommentar i feltet under. 

Grimstad Yoga har nye lokaler og starter opp igjen i februar 2016!

Godt nyttår! 

Grimstad Yoga har fått fantastiske lokaler i Storgata 31 i Grimstad. Vi starter opp igjen med undervisning i februar i 2016. Ny timeplan og påmelding finner du HER

Jeg har vært i Australia i over to måneder nå med familien. Litt dårlig internettilgang hvor jeg er så det blir bare et par bilder fra turen enn så lenge.  

Grimstad Yoga drar Downunder.... og online yogakurs!

Som du kanskje allerede vet så mister Grimstad Yoga det nydelige lokalet i Skolegaten 6. Siste yogatime her blir torsdag 5. november. Kjenner at det er litt vemodig å forlate dette fine lokalet som vi har hatt så mange fine stunder i. Det har virkelig vært et sted for avspenning, inspirasjon, transformasjon, bevegelse og også mye tedrikking og fine samtaler.

Jeg har ettersom Grimstad Yoga allikevel må bytte lokale bestemt meg for å ta en 'velfortjent' ferie (syntes jeg selv:) til Australia, hvor mannen min er fra. Jeg gleder meg til å få bedre tid til min egen yogapraksis og for å hente inspirasjon fra andre yogalærere i Australia og ikke minst tilbringe mer tid i naturen og med mine to gutter og familie og venner i Australia.

Dette er guttene som jeg skal tilbringe litt mer tid med i tiden fremover:) 

Dette er guttene som jeg skal tilbringe litt mer tid med i tiden fremover:) 

Jeg har valgt å ikke binde meg opp til et nytt lokale for Grimstad Yoga før jeg kommer tilbake til Grimstad igjen. Planen er at vi kommer tilbake en eller annen gang på nyåret. Det kjennes litt rart og trist å ta en pause fra yogaundervisningen her i Grimstad og alle mine nydelige yogaelever, men jeg håper og tror at jeg kommer tilbake med enda mer energi, kunnskap og glede og dele med deg! Gleder meg allerede til å komme tilbake. 

MENS JEG ER BORTE håper jeg å kunne tilby deg et lite online kurs: 'Skap din egen Yoga hjemmepraksis'. Denne vil inneholde ukentlige yogasekvenser med asanas (fysiske stillinger), pranayama (pusteøvelser), avspenninger og meditasjoner. Jeg har sammen med en flott student fra UiA spillt inn dette og håper at jeg kan kunne tilby dette til deg rundt den tiden jeg drar, midten av november. Dette er jo ikke klart enda, men det er målet. Tror du at du er interessert? Er det noe du tenker at du skulle ønske du hadde hjemme i den tiden jeg er borte? I så fall er det fremdeles mulighet for at jeg kan få laget det. Mer info om dette online kurset kommer snart!

Kanskje vil dette gi deg et lite påskudd til at du kan opprette din egen hjemmepraksis? Jeg kommer også til å tilby en liten workshop den 17. oktober om yoga hjemmepraksis. Vi vil her prate om hva som trengs for å ha en hjemmepraksis, hvordan man starter, utfordringer etc. Håper dette kan være av interesse for deg? Se her for mer info og påmelding.

Det skjer et par andre veldig spennende workshops i studio før vi avslutter i begynnelsen av november. Først og fremst kommer nydelige Sonia Loinsworth med MANTRASANG den 24. oktober for å lære oss god bruk av stemmen vår. Sonia har lang erfaring med Mindfullness og denne dagen kommer til å åpne deg mye. Det kan jeg love deg, og dette er en dag jeg virkelig kan anbefale. Jeg har tidligere vært med på workshop med Sonia i Oslo, og det var utrolig givende. Vet ikke hvorfor vi slutter å bruke stemmen vår når vi blir voksne, men å kjenne på den styrken og friheten det gir oss å synge er så fantastisk.

Begrensede antall plasser, så meld deg på NÅ om du ønsker å være med. Om vi ikke har nok påmeldte snart er vi nødt til å avlyse eventen, og det ønsker jeg ikke:) Meld deg på til hedda@grimstadyoga.no.

Jeg har også en Yin og Restorative Workshop den 17. oktober (før hjemmepraksis workshopen). For et par helger siden var vi fullbooket til denne timen med veldig gode tilbakemeldinger. Det tar en god stund før vi virkelig klarer å slappe så godt av. Sett av denne tiden til deg selv! Begrensede antall plasser. For påmelding og mer info: KLIKK HER.

Hører veldig gjerne fra deg!

God varm hilsen, Hedda.  


Rå Brownie... beste helgekosen eller som en god snack i hverdagen!

rå brownie

En av elevene mine minnet meg på noen Rå brownies gjennom bildet (vedlagt) som jeg hadde postet på Instagram. Jeg pleide å lage dette ofte, for de er jo bare så gode! 

Denne brownien er bare helt fantastisk god og sunn, og så enkel å lage.

 

 

 

 

Her er oppskriften: 

 • 5 dl. walnøtter
 • 6 dl. dadler
 • 2.5 dl. raw kakao
 • 2-3 dl. mandler
 • Litt havsalt

Slik gjør du: 

 1. Ta walnøttene i en foodprosessor og kjør de til de er helt fint hakket, som smuler.
 2. Tilsett rå kakao og salt. 
 3. Tilsett en dadel om gangen mens foodprosessoren går. Deigen skal være slik at den lett kan presses sammen og at den holdes sammen. 
 4. I en bolle eller direkte i kontaineren du vil oppbevare kaken i, bland mandlene inn. Press så kaken på plass og sett i fryseren eller i kjøleskapet. Det er lettere å kutte når kaken er kald. Oppbevar i en lufttett boks. 
 5. Enjoy! 

God søndag. Legg gjerne igjen en kommentar under:) 


Notatene mine fra Pauls foredrag torsdag 23. juli 2015

Fant notatene mine fra Pauls gratis foredrag som vi hadde for et par uker siden om du skulle være interessert. Thanks so much Paul!

NOTATER

Resistance to particular feelings are what creates tention in the body. When practicing we come up to these tentions/bounderies.

Yoga is an intimate process of discovering ourselves. Yoga is about being curious about what is going on (sensations in body and mind), and to be without judgement (observing without any attached preconcieved ideas, thoughts or feelings).

All bounderies are build on judgement!

Self- kindness will undo these issues.

In Yoga we are learning to be there as it happens. Curiosity – staying with your own experience. Dicipline is self respect.

It is needed to discriminate and to let go!

Stabilise your tention so you can put your mind on an object, stay somewhere. Train stabilisation – focus on your breath.

Be available to participate on whats happening, no matter what. Practice is essential, get intimate/fluid with it.

We are scared casue we are not sure what will happen. Habits dull our capacities for feelings.

Through yoga we bring more space and more fluidity so that we are less likely to react, but can instead relax into it. Be here completely! By bringing presence (space) into the body we can open.

We are always beginners – if we meet life afresh. The peaceful quality that are gained in meditation one can use when mind/heart stuff comes up in our life.

Meditation:

 1. stabilisation
 2. Gain deeper insights

Varmt vann med sitron

Jeg har i lang tid drukket varmt vann med ferskpresset sitron om morgenen. Venter litt før jeg spiser eller drikker noe annet. Det føles bare så godt.

sitronvann

Det hjelper med å: 

 • bedre fordøyelsen
 • fjerner avfallstoffer 
 • renser leveren
 • styrker immunforsvaret
 • reduserer betennelse i ledd
 • reduserer forstoppelse
 • reduserer surhet i kroppen, inkludert i leddene
 • rikt på C vitamin
 • renser tykktarmen
 • renere og klarere hud og øyne

Enjoy! Har du noen erfaring mer dette eller liknende? 

Ny til Yoga? 5 fordeler med å praktisere YOGA.

hedda i india

Har du aldri prøvd yoga før og er en av dem som sier du er for stiv for å prøve? Eller at du har for mye å gjøre, og at du ikke har tid? 

Da er yoga kanskje noe for deg! Jeg pleier å si at en av bi-effektene av yoga er at du faktisk blir mykere. Når vi blir eldre så trekker musklene og bindevevet i kroppen mer sammen. Ledd blir mindre fleksible og blir ofte tørre om vi ikke bruker dem.  

Vi lever i en verden der mye er forventet av oss. Vi har lange arbeidsdager i tillegg til at vi ønsker å være så god som vi kan til de vi har nær oss, så vi gjør det vi kan for å strekke til for andre. Eller så er du kanskje i en periode av livet hvor du har nok med oss selv. Uansett så er det å ta tid til seg selv, slappe av og kjenne etter hvordan DU har det, hva som skjer i kroppen din, roe tankene dine så du kan lade batteriene. Dette er så viktig, både for deg selv og for dem du har rundt deg. 

5 fordeler ved å praktisere Yoga: 

1. Sterkere, mykere og sunnere kropp

Gjennom bevegelser og stillinger styrker vi kroppen og blir mer smidig. Vi åpner og smører leddene. Stillingene aktiverer og stimulerer alle kroppens systemer slik at du vil oppleve bedre helse og velvære. 

2. Bedre pust 

I yogapraksis gjør vi bevegelser og stillinger til pust. Pusten er et stort fokus. Vi lærer også å bruke lungekapasisteten bedre, slik at vi kan puste bedre på og av matten. Bedre pust, et mer avspent diaphragma, gir mer energi og en enorm helseeffekt i kroppen. Pusten påvirker også følelsene og tankene dine.  

3. Bedre bevissthet av kropp, følelser og sinn

Tar du deg tid til å kjenne etter? Hva er det som skjer i kroppen din? Hva er effekten av det du spiser og drikker? Hvilke følelser og tanker oppstår i forskjellige situasjoner? 

Gjennom yogapraksisen får du mulighet til å praktisere 'å være tilstede i kroppen'. Fordi det er rolig og lite annet input i en yogatime får du tid til å kjenne etter. Dette kan du ta med deg ut i det dagelig livet. Du vil garantert føle at livet flyter bedre, ha det bedre med deg selv og med de rundt deg. 

4. En dypere indre kontakt

Dypere indre kontakt? Hva mener du med det, spør du kanskje? 

Med det mener jeg større kontakt med den bevisstheten du oppdager når du lukker øynene dine, når du sitter (eller ligger) komfortabelt og stille. Lukk gjerne øynene dine nå og kjenn etter. Ta for eksempel 10 dype pust. Vær i kroppen din og se hva du føler. 

Den bevisstheten er den delen av deg som opplever livet, det indre og det ytre livet ditt. Etterhvert, gjennom praksis, trenger du ikke sitte stille for å kjenne dette. Det kan skje under annen yogapraksis og også i det dagelige livet. Det er en opplevelse fra dypere sted i deg selv.  

5. Mer avspent

Kjenn etter i kroppen din akkurat nå! Holder du muskler, spenninger du kan slappe av i uten at du faller av stolen? Gjennom yogapraksis lærer vi å utvikle en mer avspent holdning i kroppen. Vi praktiserer avspenning og meditasjon, men også i bevegelsene og stillingene praktiserer vi på en slik måte at du vil oppleve en større følelse av ro og velvære, også når du kanskje opplever å være i stillinger som kan virke litt utfordrene fysisk. 

Dette er bare noen tanker rundt hva en yogapraksis kan gjøre med deg som praktiserer, men yoga er praksis og erfaring. Du må selv oppleve dette gjennom en gjevnlig praksis over en periode. 

Mange gode yogakurs tilbys hos Grimstad Yoga nå i høst. Noen kurs er allerede fulle, så meld deg på nå for å sikre deg plass. For mer info, priser og påmelding: KLIKK HER NÅ

Har du noen erfaringer du ønsker å dele?

 

Pregnancey - A state of Joy

gravid dame

PREGNANCY A STATE OF JOY

Hi, my name is Mararia Lebrun, I am coming from Gran Canaria-Spain. Recently we have started and new pregnancy course in Grimstad Yoga. My background as a teacher is coming from Hatha and Kundalini Yoga Knowledge, but at the same time I have been interested in conscious maternity for long time. So I decided some year ago to be more in touch midwives and doulas in my country. Mother of a daughter and a son when I was very young made me live my experience like a mother in a very intuitive ways, almost raising my children at the same time I was raising myself. But on the other hand I felt that now in my 44 years old I have another perspective about what is to be a mother. And is what I am sharing in this new course.

Now I feel an enormous satisfaction sharing my experience in life with the support of the Yoga perspective of Pregnancy a state.

Last Tuesday we gave birth in our course like mother and we shall continue next week with the second lesson calls Pregnancy a State of Joy. The conception of this course is to have a whole perspective about what is to be a mother, birthing like a mother firstly and during pregnancy process with all the emotional, physics, mental and spiritual changes. The perspective of this society is more medical, with a lot of test, control and sometime too much fear about everything, living our maternity almost like a sickness being a miracle in the reality.

Birthing like a mother is about understanding through observation of the entire process that’s means. Many times, especially if is our first pregnancy, we can feel totally lost, without, what we think we need, knowledge, what to do, what to feel, what to… Nobody tell us about how powerful is our intuition and how we know already about how to be a mother, the instint is recorded in our gens and is there where the real experience is coming.

mararia

This course of Conscious Maternity is empowering you precisely with that connection to your inner self. Through practise of breathing during pregnancy you can be more relax and comfortable with all the changes, more focus in your inner experience and more in the acceptation and enjoying the process. Asanas (poses) give you sensations of flow, flexibility, strength and balance in your life, keeping healthy and strong our body during pregnancy and after labour. Boosting our immune system and keeping in perfect state our pelvic floor. Meditation helps us to be in a quiet state of mind and more joyful perspective of all the process of pregnancy and changes in life.

This course prepares you to learn different technics during pregnancy but also during labour and after that. How to prepare us like a family, including the father in the course in the last class, and how to involve the father in the experience of pregnancy.

The whole pregnancy perspective starts in the moment we decide the conception and never finish for the rest of our life. Having a holistic perspective of this experience we can achieve a lot of joy and trust in our intuition as mothers having information, what is good dude less but at the same time don’t being afraid about what we feel is right.

Here you have the whole program of the course:  
1. Birthing like a mother. A transformation process. Connecting to your new state.
2. Pregnancy state of joy. Live your life easy, breathing, eating, drinking, walking, easy yoga set for daily practise home (include meditation to connect to your baby).
3. Changes through experience of pregnancy. Pelvic floor. How to preserve it and work with it after labor.
4. Emotional changes during pregnancy and after labor. Special breathing and meditation for emotional balance.
5. Preparing the labor, special breathing support and meditation state. Preparing a comfortable place for the labor.
6. Living previously labor moment. Yoga class with the partner. Comunication with your partner during and after pregnancy. The role of the father during pregnancy and labor and birthing. Becoming a new family (2 hours long class). Things to take care after birthing at home. Breastfeeding. Baby and mother massage.

Thank you mother for an artwork making miracles with life!

Energi... prana og chi

I yoga jobber vi med å stimulere, øke og kontrollere energien i kroppen. I tradisjonell yoga, kalles denne energien Prana (sanskrit) og i Yin yoga kaller vi denne energien Chi. Yogiske tekster påstår at vi har 72 000 nadis (energibaner) i kroppen. Vi kan ha blokkeringer i disse energibanene, som gjør at energien ikke flyter optimalt. Dette kan føre til fysiske og mentale plager. 

I yogapraksis jobber vi med denne energien. Yoga stillinger og bevegelser stimulerer energien, pranayama (pusteøvelser) øker, balanserer og kontrollerer energien. 

De tre hovednadiene er ida, pingala og sushumna. Hele tiden skifter flyten i energien mellom ida og pingala. Ettersom pusten er relatert til disse energikanalene kan du føle hvilken som er mest aktiv ved å kjenne hvilket nesebor som er mest åpent. Er venstre mest åpent vil det si at det er ida som dominerer. Ida er mer passiv, introvert og feminin. Er høyre mer åpent er det pingala som er dominant. Pingala nadi er aktiv, utadvendt og maskulin. 

Målet med hatha yoga er å oppnå en balansert flyt i ida og pingala nadi. Dette får man gjennom å praktisere shatkarmas (renseteknikker), asanas (fysiske stillinger) og pranayama (pusteøvelser). Når man oppnår flyt i disse to kanalene vil energien begynne å flyte i sushumna. For å oppnå meditasjon må denne energikanalen flyte og kroppen vil da også fungere optimalt. 

Vår og sommer med Grimstad Yoga: Uteyoga og Yin yoga

Etter at jeg lanserte Yoga og Maraton har jeg virkelig godt i tenkeboksen, og konklusjonen min er at jeg heller vil tilby Yin Yoga på lørdager. Jeg kommer fremdeles til å løpe 10 km i Grimstad Maraton:).

Dette er nok litt typisk meg. Jeg ser for meg noe, tenner på ideen og deler den litt raskt. Jeg har heller ikke følt så mye interesse for dette, så håper at du ikke hadde planlagt å delta. Håper i så fall at uteyoga og Yin yoga lørdager heller kan være av interesse for deg. Jeg har nettopp lagt ut dager, tider og priser for dette: KLIKK HER FOR UTEYOGA OG YIN YOGA LØRDAGER. Noen gode pakkeløsninger der om du er interessert i å være med på litt yoga gjennom sommeren. 

Jeg kommer også i år til å tily yoga på Moysand Camping. Vi kommer også til å bo der i sommer. Det gleder vi oss veldig til! Om du bor der i løpet av sommeren så vil du få god mulighet til å delta på yoga der. Datoer og tider for det kommer snart! 

Håper du nyter våren og alt det nye livet den bringer med seg!

Drømmer, påskeferie... lys og varme.

yoga in gran canaria

Sitter på en strand på Gran Canaria og nyter varmen og solen. Vi har vært her en uke allerede og ferieroen har begynt å sette seg i kroppen.

I går besøkte vi et lite samfunn i en dal oppe i fjellene. I 30 år har en mann bodd her og flere har kommet til etterhvert, og noen kommer og går. Her bor de i hus bygget av leire og strå under og i grotter, dyrker sin egen mat og lever et meget enkelt liv. Mange barn vokser også opp i denne dalen, og det fikk meg til å tenke på hvor fjernt fra naturen vi lever i dag, og hva det gjør med oss som mennesker. Store spørsmål begynnte å surre i hodet: Hvordan ønsker jeg å leve mitt liv? Og hvordan tilbringe tid med familien min? 

Gjennom min yogapraksis ønsker jeg å komme nærmere min egen sanne natur. Jeg kjenner at det å tilbringe tid i naturen gjør dette lettere og yoga (som ofte er oversatt til forening av kropp og sinn eller som forening av individuell sjel med universell sjel) kommer mer naturlig. 

20.mars var det nymåne, solformørkelse og vårjevndøgn på samme dag. Ved vårjevndøgn er dagen like lang som natten og dagene blir lengre og lengre. Mer lys og varme. Vi går over i en mer yang fase av året. Kjenner virkelig på meg at det er en tid for ny begynnelse og for å tenke gjennom litt visjoner og fremtidsdrømmer. 

Gleder meg stort til et siste semester med yogakurs før sommeren og uteyoga begynner. Har allerede satt opp den første utetimen. Gleder meg virkelig til sommeren og timer ute i naturen! 

Om du lurer på hvilke kurs som starter opp etter påske, så finner du det HER

Jeg ønsker deg en god påske og gleder meg til å se deg igjen i studio eller på uteyoga når den tid kommer! 

DEL GJERNE MULIGHETEN FOR Å VINNE ET GAVEKORT PÅ 500 KRONER OG EN NYDELIG JADE YOGAMATTE!