Ny til Yoga? 5 fordeler med å praktisere YOGA.

hedda i india

Har du aldri prøvd yoga før og er en av dem som sier du er for stiv for å prøve? Eller at du har for mye å gjøre, og at du ikke har tid? 

Da er yoga kanskje noe for deg! Jeg pleier å si at en av bi-effektene av yoga er at du faktisk blir mykere. Når vi blir eldre så trekker musklene og bindevevet i kroppen mer sammen. Ledd blir mindre fleksible og blir ofte tørre om vi ikke bruker dem.  

Vi lever i en verden der mye er forventet av oss. Vi har lange arbeidsdager i tillegg til at vi ønsker å være så god som vi kan til de vi har nær oss, så vi gjør det vi kan for å strekke til for andre. Eller så er du kanskje i en periode av livet hvor du har nok med oss selv. Uansett så er det å ta tid til seg selv, slappe av og kjenne etter hvordan DU har det, hva som skjer i kroppen din, roe tankene dine så du kan lade batteriene. Dette er så viktig, både for deg selv og for dem du har rundt deg. 

5 fordeler ved å praktisere Yoga: 

1. Sterkere, mykere og sunnere kropp

Gjennom bevegelser og stillinger styrker vi kroppen og blir mer smidig. Vi åpner og smører leddene. Stillingene aktiverer og stimulerer alle kroppens systemer slik at du vil oppleve bedre helse og velvære. 

2. Bedre pust 

I yogapraksis gjør vi bevegelser og stillinger til pust. Pusten er et stort fokus. Vi lærer også å bruke lungekapasisteten bedre, slik at vi kan puste bedre på og av matten. Bedre pust, et mer avspent diaphragma, gir mer energi og en enorm helseeffekt i kroppen. Pusten påvirker også følelsene og tankene dine.  

3. Bedre bevissthet av kropp, følelser og sinn

Tar du deg tid til å kjenne etter? Hva er det som skjer i kroppen din? Hva er effekten av det du spiser og drikker? Hvilke følelser og tanker oppstår i forskjellige situasjoner? 

Gjennom yogapraksisen får du mulighet til å praktisere 'å være tilstede i kroppen'. Fordi det er rolig og lite annet input i en yogatime får du tid til å kjenne etter. Dette kan du ta med deg ut i det dagelig livet. Du vil garantert føle at livet flyter bedre, ha det bedre med deg selv og med de rundt deg. 

4. En dypere indre kontakt

Dypere indre kontakt? Hva mener du med det, spør du kanskje? 

Med det mener jeg større kontakt med den bevisstheten du oppdager når du lukker øynene dine, når du sitter (eller ligger) komfortabelt og stille. Lukk gjerne øynene dine nå og kjenn etter. Ta for eksempel 10 dype pust. Vær i kroppen din og se hva du føler. 

Den bevisstheten er den delen av deg som opplever livet, det indre og det ytre livet ditt. Etterhvert, gjennom praksis, trenger du ikke sitte stille for å kjenne dette. Det kan skje under annen yogapraksis og også i det dagelige livet. Det er en opplevelse fra dypere sted i deg selv.  

5. Mer avspent

Kjenn etter i kroppen din akkurat nå! Holder du muskler, spenninger du kan slappe av i uten at du faller av stolen? Gjennom yogapraksis lærer vi å utvikle en mer avspent holdning i kroppen. Vi praktiserer avspenning og meditasjon, men også i bevegelsene og stillingene praktiserer vi på en slik måte at du vil oppleve en større følelse av ro og velvære, også når du kanskje opplever å være i stillinger som kan virke litt utfordrene fysisk. 

Dette er bare noen tanker rundt hva en yogapraksis kan gjøre med deg som praktiserer, men yoga er praksis og erfaring. Du må selv oppleve dette gjennom en gjevnlig praksis over en periode. 

Mange gode yogakurs tilbys hos Grimstad Yoga nå i høst. Noen kurs er allerede fulle, så meld deg på nå for å sikre deg plass. For mer info, priser og påmelding: KLIKK HER NÅ

Har du noen erfaringer du ønsker å dele?