Yoga på ferie og i det dagelige liv...

Som du kanskje vet har jeg nå vært i Australia i 3 måneder. Har tilbrakt 24/7 med sønnen vår. Det har vært helt fantastisk å ha så mye tid sammen med han, halvbroren hans og med pappaen deres:) 

Familien:) 

Familien:) 

Jeg gledet meg virkelig til denne tiden i Australia. Om du har vært her så vet du hvordan det er med nydelige lange, nesten tomme strender, varmt vær, god tilgang på gode rådvarer, frukt og grønnsaker... Før jeg dro så jeg for meg yogapraksis hver morgen i soloppgang (alene), gåturer på stranda hver dag og masse tid til å lese og studere... Situasjoner og drømmer blir sjeldent slik man ser det for seg. Dagene har flydd og det har blitt lite tid til å gjøre de tingene jeg tenkte jeg ville få til, men det er fint, jeg har fått så mye annet ut av denne tiden enn det jeg trodde før jeg dro. Noen ganske viktige ting har blitt klarere og sterkere for meg i den tiden jeg har vært her:

1. Yoga er en del av livet, og jeg vil leve mitt roligere og med større tilstedeværelse. Min personlighet er i overvekt pitta (Ayurvediske betegnelse). Med det mener jeg at jeg er en aktiv, rask og sterk med masse energi, og jeg holder et ganske høyt tempo for meg selv, noe som kanskje ikke er det beste for meg (både fysisk og mentalt) og heller ikke for de rundt meg. I og med at jeg har hatt sønnen vår så mye har jeg blitt tvunget på et vis til å ta det med ro, være tilstede med det vi holder på med, og akseptere at dette er min yoga akkurat nå, å være Mor. Å kunne ta vare på, elske, nære, lære av hverandre og være der for hverandre. Dette har vært min primære yogapraksis i disse månedene. For en lærdom dette har vært for meg! 

2. Den daglige praksisen min som jeg er så glad i. Som jeg til vanlig finner tid til, om ikke på morgenen, så i løpet av dagen. På min egen matte. Tid for meg selv. Slik har det ikke vært mens vi har vært på tur. Har ikke tall på hvor mange senger vi har sovet i, som har resultert i litt dårlig søvn til tider, og det har også ikke vært lett å komme seg ut av rommet uten å vekke alle sammen... Derfor har den formelle praksisen min blitt ganske annerledes i denne tiden. Mange dager har matten blitt liggende, og jeg har måtte strekke litt på meg mens Helmer har vært på lekeplassen eller sovet i vognen sin. Jeg har gjort pusteøvelser i bilen når vi har vært på lange kjøreturer og meditert når jeg har funnet litt rolig tid innimellom. Jeg er så takknemlig for disse verktøyene som yogaen har gitt meg. Gleder meg allikvel til å komme hjem til rutine og mer formell praksis igjen. 

Regnbue rundt solen! 

Regnbue rundt solen! 

3. Praksisen min har også blitt farget av forståelsen av at jeg trenger å ta det mer med ro. Kjenner at jeg har gitt slipp på å strebe etter å komme inn i stillinger, men heller praktisere med fullt fokus på å gjøre det som passer kroppen og livssituasjonen min. Derfor har praksisen min fått en helt ny ro og tilstedeværelse, og det kjennes så fantastisk godt. Også fordi jeg kjenner at kroppen min trenger dette. Dette vil også skinne igjennom i timene mine når jeg nå snart skal begynne å undervise i yoga igjen (gleder meg!). 

4.  Som jeg nevnte over så er yoga en del av det dagelige livet. Med det mener jeg at jeg kontinuerlig jobber med å være tilstede. Jeg er så mye som mulig tilstede i kroppen min, kjenner etter hvordan jeg føler meg, observerer tanker som kommer opp og hvordan jeg reagerer i forskjellige situasjoner. Denne bevisstheten er det som styrkes gjennom en formell yogapraksis. Denne muligheten for å observere seg selv slik at man kan gjenkjenne vaner og mønstre i hvordan man reagerer. Først når man kan se klarere og akseptere at man kan respondere på en annen måte har man mulighet for å jobbe med det. Dette har vært min praksis i denne tiden vi har hatt her. Kontinuerlig jobber jeg med å være tilstede, observere meg selv, slik at jeg kan forandre de områdene av meg selv som jeg ønsker å forbedre. Dette er ikke en lett prosess, og det kreves mye selv-kjærlighet og selv-aksept for å gjøre dette. Jeg ser klarere noen av mine skyggesider, og kjenner et så sterkt ønske om å belyse disse slik at de sjeldnere kommer opp. 

I love Yoga and I love my life:) 

Om du vil være med på timer som starter opp i neste uke (uke 6) så finner du timeplan og påmeldingskjema her

Hvordan bruker du yoga i din hverdag? Legg gjerne igjen kommentar i feltet under.