Verdens beste brød...?!

Her er alt det tørre blandet... 

Her er alt det tørre blandet... 

Dette er faktisk det beste brødet jeg har smakt, og det er helt uten mel, kun korn og nøtter. Det som binder dette brødet sammen er Phyllium husk. Jeg har bakt det i noen år nå, og det er en favoritt hjemme hos oss. Brødet holder seg i 5 dager, men du kan kutte opp brødet og legge det i fryseren, og riste det når du vil ha en skive eller to. Det er super godt ristet! 

Det er også så enkelt å lage. Selv blander jeg bare alt om kvelden og la det stå over natten. Steiker det om morgenen så har man nystekt brød til frokost, om du ikke er den som må spise med en gang, for brødet bør kjøles før man kutter i det. 

Verdens beste brød 

Ingredienser: 

  • ca. 2.5 dl solsikkefrø
  • ca. 1.5 dl linfrø
  • ca. 1 dl hasselnøtter
  • 3.5 dl store havregryn
  • 2ss chiafrø
  • 3ss psyllium husk pulver (du kan også bruke psyllium seed husk, bruk da 1 ss mer)
  • 1 tsj sea salt
  • 1 ss lønnesirup (eller litt stevia)
  • 3 ss smeltet kokosolje eller ghee
  • 3.5 dl vann
Ups... rakk akkurat å ta et bilde før brødet var borte. Noe har allerede funnet veien til fryseren:) 

Ups... rakk akkurat å ta et bilde før brødet var borte. Noe har allerede funnet veien til fryseren:) 

Slik gjør du: 

1. Bland alt det tørre godt i en silicon brødform. Bland lønnesirup, ojen og vannet sammen. Bland dette inn med det tørre og rør godt slik at det blir godt blandet. Flat ut toppen av brødet med en skje eller annet. La det stå på benken, gjerne over natten, men i alle fall 2 timer før du steker. 

2. Varm ovnen til 175°C

3. Sett inn brødet midt i ovenen, og bak for 20 minutter. Ta så brødet ut av brødformen og plasser det opp ned i ovnen og bak for 30-40 minutter til. Brødet er ferdig når du hører at det er hult når du banker på det. La det kjøles helt ned før du kutter i det. 

4. Du kan lagre brødet i en brødpose eller kontainer i inntil 5 dager. Frys, som sagt gjerne. 

For mer informasjon om Phyllium husk og andre gode oppskrifter kan du gå inn på bloggen der jeg fant denne oppskriften

Lykke til! Hører veldig gjerne fra deg om hva du syntes om dette brødet eller om du har noe annet du ønsker å dele:)