Intensjon for 2015… julebrev fra Hedda.

Kjære deg, 

Da er året snart over, og vi stenger snart dørene til yogastudio for julen og åpner dem ikke før til neste år. Vi nærmer oss raskt årets mørkeste dag. Det er mørkt og kaldt og virkelig tid for refleksjon over tiden som har vært, men også for tider som vil komme.

Først og fremst ønsker jeg å takke alle som har gjort 2014 et fantastisk år for meg og for Grimstad Yoga. Takk til deg som har stillt opp som barnevakt for sønnen min, og til deg som har kommet på timer og kurs hos meg. Takk til deg har støttet meg med oppmuntrende ord og handlinger. Grimstad Yoga hadde aldri blitt til og vokst til dit vi er kommet i dag uten din hjelp og støtte. Jeg er bare så takknemlig. Tusen takk!

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg også har møtt motgang, både i forhold til at det ikke alltid er lett å være alenemor med ansvaret for et lite barn. Kanskje vi ikke alltid har sovet så godt, eller at sykdom rammer på tidspunkt som passer meg dårlig. Også har jeg møtt skepsis og fått mindre positive tilbakemeldinger på å starte noe så underlig som yoga. Spørsmål som: 'Men du skal vel få deg en annen jobb?' og 'du kan vel ikke leve av det vel?' har jeg hørt veldig mange ganger i løpet av det siste året. Heldigvis har jeg følt det sterkt i meg at dette vil jeg satse på, og gi det alt jeg har, så får det heller gå som det går. Er ikke dette noe for Grimstad akkurat nå så får jeg enten finne på noe annet å holde på med, eller se om noen andre, et annet sted, er interessert i det jeg har å tilby på denne fronten. Heldigvis så ser det ut til, enn så lenge, at vi kan bli i Grimstad. Takk igjen for det:)

Dette er jo tiden hvor vi ofte setter oss mål for tiden fremover. Hvor er det vi ønsker å være på denne tiden til neste år, om fem år... ofte er det kanskje materielle mål, eller det handler om hvor mye vi ønsker å trene, hvordan vi vil se ut, hvilken jobb/stilling vi skal ha, hva vi ikke skal spise og at vi skal være friske.

Jeg tenker at det er viktig at jeg setter meg mål og drømmer, men først og fremst at jeg er klar på hva min intensjon er. Hva er det jeg egentlig ønsker å oppnå? Hva er det som driver meg i det dagelige? Å være klar på dette tenker jeg vil hjelpe meg både i å sette meg gode mål og oppnå de målene jeg har satt meg. Intensjonen min er noe jeg har med meg hele tiden. I hvert øyeblikk kan jeg ta avgjørelser som er i tråd med min intensjon.

Selvfølgelig klarer jeg ikke alltid dette, og noen ganger, eller kanskje ofte heller er riktig å si, er jeg helt ubevisst og har glemt alt om intensjon. Derfor er det jeg praktiserer yoga og meditasjon. Jeg ønsker å øke min bevissthet. Bli mer bevisst på hvordan jeg føler meg til enhver tid. Kjenne etter hva kroppen min reagerer på, og hvordan. Bli oppmerksom på hvordan tankene påvirker følelsene mine, og hvordan følelsene påvirker pusten og kroppen min. Alle disse aspektene av oss henger sammen og påvirker hverandre, og ved hjelp av yoga og meditasjon opparbeider vi oss en klarere bevissthet av oss selv. Denne selvobservasjonen gjør at vi etterhvert får et mer roligere og mer harmonisk indre liv, og derfor også en sunnere og sterkere kropp.

Jeg er overbevist om at de fleste, om ikke alle, sykdommer og fysiske utfordringer vi står ovenfor i dagens samfunn kommer av måten vi lever på og ting vi har opplevd. Vi tenker kanskje at vi spiser sunt, men hvis vi virkelig ser på hva det er vi spiser så er det forståelig at kroppen reagerer. Det stressnivået vi lever med i dag, og mange kjenner sikkert på det i disse tider med alt julen bringer med seg (eller vi skal ikke skylde på julen, det er jo vi som tar bevisste valg på hvordan vi ønsker å tilbringe tiden vår, eller følger vi bare strømmen?). Stress påvirker i første omgang nervesystemet og etterhvert også hormonsystemet vårt og fører til mange av de vanlige sykdommene vi ser i dag.

julebilde

Yoga er et viktig tilskudd til vesten, og jeg er overbevist om at vi vil se mer og mer til yoga i alle deler av samfunnet i tiden fremover. Helsevesenet trenger å innse at det er andre former enn medisiner som kan, først og fremst holde mennesker friske, og om de er blitt syke, hjelpe dem tilbake til harmoni og balanse. Bedrifter vil se nytten og fordelene ved å ha opplagte, mer fokuserte, friske og tilfredse ledere og medarbeidere. Kanskje finner de også mer sunne intensjoner bak det arbeidet de gjør for verden, eller er målet kun penger? Kanskje en dag vil skoler og barnehager oppdage yoga og hva det kan gjøre for den genrasjonen som vokser opp i dag, med alt det de har å forholde seg til av materielle ting og tang, teknologi og med mennesker som er mindre tilstede.

Oj... dette ble litt lengre enn jeg hadde tenkt meg, men poenget mitt er at jeg vil takke deg som har vært med meg og Grimstad Yoga i år (fra 8 stykker som kom på gratistime 13. januar i kalde Låven på Dømmesmoen, til i alle fall noen hundre som har vært på timer både ut og inne til nå:), og at jeg gleder meg stort til året som kommer!

Jeg vil utfordre deg til tenke over, eller bedre kanskje, meditere litt på hva din intensjon er.

Jeg ønsker deg og dine en god jul og et bevisst nytt år!

Kanskje vi sees på kurs til nyåret, timeplanen finner du HER.

Juleklem Hedda