Medfølende aksept… Yin Yoga.

Denne helgen var jeg så heldig at jeg å få reise til Oslo med Sørlandsbussen, alene, for å dra på et yogakurs hos Oslo Yoga. Kurset var i Yin Yoga og kurset var med Biff Mithoefer og Prema Mayi. Biff ledet oss gjennom timesvis med Yin Yoga mens Prema spilte trommer, sang og spillte harmonium. For en fantastisk stemme hun har! Skulle gjerne vært med på en Kirtan (call-and-response chanting) med henne. Så utrolig takknemlig for at jeg fikk mulighet til å være tilsted ved denne workshopen. Takk til alle som var med på kurset og selvfølgelig til lærerene! 

yin yoga

I Yin Yoga holder man forsiktige, gode stillinger med en holdning av medfølende aksept. Vi kommer dypt inn i Yin områder i kroppen (dype muskler, bindevev og sener) og i vårt følelseliv. Ved at energien får flyte i energikanalene (kalt nadis i yoga, og meridians i kinesisk medisin) som ligger i den dype delen av kroppen vil vi kunne løse opp blokkader i kroppen og i energien, slik at følelser og traumer som har satt seg i kroppen blir forløst. Dette har en enorm helseeffekt og er en fantastisk måte å balansere våre ellers så Yang liv.

Så lurer du kanskje på hva Yin og Yang egentlig er?

Fra min relativt begrensende erfaring fra Taoismen så er Yin feminin, kald og passiv, mens Yang er maskulin, varm og energisk. Uten Yin eksisterer ikke Yang og omvendt, og det er alltid noe Yang i Yin. For eksempel så finnes det ikke glede, uten sorg. Det finnes ikke liv uten død, natt uten dag, fred uten krig. Med denne tankegangen føler jeg gjør det litt enklere å akseptere ting som de er. Om man kanskje ikke har det så bra, så kan man sitte med det, og vite at det vil komme bedre dager. Så i Yin yoga kommer vi altså mer i kontakt med vår feminine, dype side. Vi gir oss anledning og tid til å komme dypt inn i kroppen vår, være oppmerksom på hva som kommer til overflaten, og se og akseptere det som kommer opp slik at vi frigjør det og kvitter oss med det. 

Når vi kommer inn i Yin stillinger så bruker vi ofte pledd, puter, blokker og bolsters. Dette så musklene kan føle seg støttet, slik at de kan slappe av. Bare når muskelen føler seg trygge og avslappet kommer vi til de dype bindevenvene i kroppen. Så alle stillingene foregår på gulvet. Vanskelig å slappe av i kroppen stående. Vi jobber spesielt med hoftene, roteringer av hofteleddet, innover, utover og bakover, men også med korsryggen. I begge disse områdene er det store områder med bindevev og 'mye' sitter her.

Jeg har bestillt bolsters som er på vei i posten. Når jeg har mottat dem gleder jeg meg veldig til å invitere deg til Yin Yoga time før vi starter opp med kurs til høsten. Jeg kommer til å spille nydelig musikk og lese noen dikt for å gjøre alt jeg kan for å lede deg gjennom timen. Jeg kommer maks til å ha 12 stykker i disse timene.

Jeg gleder meg veldig til å utforske denne formen for yoga videre med deg. 

Syntes du dette høres interessant ut?

'Everything in the Universe is within you. Ask all from yourself.' - Rumi