Lei av epler som ikke blir brune?

5.6.2014

avigo grønnmat

Det er jeg... og endelig har jeg tatt steget og bestillt økologiske varer fra Avigo i Lillesand. Da jeg kom hjem i dag var kassen levert. Den stod på utsiden av døra. Ahhh... så nydelig og endelig ha økologiske grønnsaker i hus. Har savnet det sårt siden jeg kom til Grimstad, hvor vi ikke har mulighet for, eller veldig veldig lite, å velge organisk i grønnsakshandlene eller i butikken.

Så hvorfor har det tatt meg så lang tid? Jeg har vært litt skeptisk til prisen, at det skal være for dyrt, og at leveringen koster 46 kroner, og siden det bare er to i vår husholdning så blir det dyrt i forhold til hva vi kan bestille i løpet av en uke.

Sannheten er at varene ikke er så mye dyrere, noe er kanskje litt dyrere, men noe er faktisk billigere. Du kan også bestille kl 2 varer, en pose til 24 kroner (maks 2 poser per kunde).

Uansett, så er prisen nesten ubetydelig. Helsen vår er jo det mest dyrbare vi har, og jeg vil gi sønnen min det beste han kan få.

Har selv kjent på at jeg har lite lyst på det eple som har ligget i skåla i flere uker, som ser like skinnende og fint ut. Rasper jeg det til gutten min så er det like gult i kjøttet, selv etter mange timer, det blir ikke brunt. Har du lagt merke til det?

Så hva er egentlig organisk dyrket mat?

Organiske jordbruksmetoder tar bedre vare på jorda og vannbruken og reduserer utslipp. Bønder som gror organiske varer bruker ikke konvensjonelle metoder for å gjødsle, kontrollere ugress og småkryp. I stedet for å bruke kjemikalier for å drepe ugress, så bruker organiske bønder mer sofistikerte metoder ved å rotere det de dyrker og sprer heller naturlige stoffer på.

Organiske varer er ikke genmanipulert, noe vi vet lite om i dag i forhold til skader på kroppen vår av å spise dette.

Økologisk mat har i gjennomsnitt høyere nivåer av mineraler og sporstoffer, vitamin C og antioksidanter enn konvensjonelt dyrket mat.

Dessuten så smaker organiske grønnsaker og frukt SÅ mye bedre enn konvensjonelle typer! Jeg trenger egentlig ikke noe mer for å være overbevist om at dette er et godt valg for meg og gutten min.

Avigo Grønnmat!

Avigo er en attføringsbedrift, og en av avdelingene er Grønnmatsavdelingen. De leverer altså et stort utvalg økologisk mat til privatpersoner, skoler og bedrifter (og til over 20 barnehager!). De har frukt og grønnsaker, tørrvarer og brød. Om du har noen matintoleranse som for eksempel glutenallergi, så er det et stort utvalg glutenfrie varer. Alt økologisk!

Så flott å få mulighet til å støtte en bedrift som Avigo. På fremsiden av hjemmesiden deres står det at de har mennesket i fokus, og at visjonen deres er 'å bidra til økt livskvalitet'. Det er ikke så langt fra Grimstad Yoga sin visjon, vi har bare litt forskjellig innfallsvinkel på arbeidet vårt.

Er du interessert? I så fall så send meg gjerne en epost med Navn, telefonnummer og epost adresse til heddamalde@gmail.com, så vil jeg vidresende det til Avigo. Når du gjør din første bestilling vil jeg motta et gavekort på 100kroner. Vi får spare der vi kan:) Og spre det gode budskap om økologiske grønnsaker!

Leveres til Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Lillesand, Birkeland, Kristiansand, Søgne og Mandal. Fra september skal de også starte levering til Skien, Porsgrunn, Langesund, Bø og Sauherad! Go Avigo!

Hva tenker du om dette? Er du interessert?