Tungeskraper… en av flere yogiske-renseteknikker

Tungeskraping er en av de yogiske renseteknikkene. Det er selvfølgelig viktig å pusse tennene, men det er også veldig viktig å få av det belegget som legger seg på tunga, og det gjør du best med en tungeskraper. 

Det som skjer at at fordøyelsessystemet slepper ut avfallsstoffer på tungen når vi sover, så når vi våkner om morgenen har tungen en hvit, grønn, gul eller klar farge. Om vi bare lar dette være på tungen så løsner det sakte men sikkert opp. Vi svelger så avfallstoffene ned og inn i kroppen igjen.

Det er flere fordeler med å skrape tungen: 

  • bedre immunforsvar
  • bedre ånde
  • bedre fordøyelse
  • forbedrer smaksløkene slik at du kan bedre nyte mat, og forbedrer derfor også forbrenning av maten du spiser 
  • bedre tannhelse
  • Og best av alt, du bare føler deg så mye renere

Om du ikke har prøvd tungeskraper, eller bruker det daglig, så anbefaler jeg bare det på det sterkeste. Jeg holder på å bestille tungeskrapere nå fra India, og gir beskjed så snart jeg har dem i studio. 

IMG_2977.jpg

For meg har det nesten vært som livet før og etter tungeskraperen kom inn i livet mitt, kanskje litt det sammen som når han lille yogien min også kom til meg. Her ser du han i dag på morgenen:)

Det kommer mer om andre yogiske renselsemetoder snart! 

Har du noen erfaring fra tungeskrape?