dynamisk yoga - mandager kl.17.30-19.00

LÆRER: Hedda

Dette er en time for deg som allerede har praktisert noe yoga, men passer også om du er ny til yoga. Vi starter fra basic og bygger opp derfra, slik at alle har et alternativ som passer seg og sin kropp.

I dynamisk yoga gjennomfører vi sekvenser av yogastillinger som bindes sammen gjennom flyten av inn -og utpust, bevegelsene følger pusten din. Fokuset på pusten gjennom timen gjør at tilstedeværelsen flyttes fra tankene til opplevelsen i kroppen. En nydelig time hvor du vil kjenne at kroppen styrkes, men at den allikevel oppleves myk, flytende og fri.

Vi kommer til å komme innom solhilsen, stående stillinger, fremoverbøyninger, bakoverbøyninger, opp-ned-stillinger, ryggvridninger, styrke av mage og rygg og restorative avspenningsstillinger. I bunn og grunn ønsker vi å skape mer rom/plass i kroppen, og gjøre dette på en måte slik at vi unngår skader. Rom i kroppen, skaper rom i sinnet.

Du kommer til å kjenne at du har brukt kroppen godt etter hver time, men Hedda vil også at du skal føle at du kan gjøre praksisen i den ´styrkegrad´ du selv ønsker.

Etter den dynamiske delen av timen fortsetter vi med en god dyp avspenning, etterfulgt av pranayama (pusteøvelser) og meditasjon.

Hedda fokuserer på riktig utførelse av stillingene, men også på en ro og aksept av kroppen i stillingene. Hun kommer rundt og justerer i løpet av timen (gi selvfølgelig beskjed om du ikke skulle ønske justeringer).

Målet med praksisen er at du skal føle deg mer åpen, balansert, fleksibel og sterk i kropp og sinn. Ønsket er også at du kan oppnå en større kroppsbevissthet, og komme nærmere kjernen av deg selv.

Dette kurset er åpent for alle, men snakk med Hedda før kurset om du har fysiske eller psykiske utfordringer.

Velkommen skal du være!