Brigitte Berg og Hedda Malde

Brigitte Berg og Hedda Malde

 

Brigitte er daglig leder og medeier ved Grimstad Yoga. 

Min norsk er ennå ikke god, men jeg går på skole og hver uke snakker jeg litt mer. For øyeblikket så underviser jeg på engelsk men snakker sakte slik at du skal forstå meg.

Yoga has been part of my life for over 10 years and I love sharing it with young and old alike. Although I’ve recently left a full time job after 18 years in the UK financial sector to run Grimstad Yoga, yoga has always been my real passion and I have been teaching yoga part-time for many years.

When I first started yoga, I was struggling to acclimatise to living in the UK and Ireland, having migrated from sunny South Africa with my husband and children (plus neck and back injuries). Not only was I stiff, stressed and homesick, but the darkness really wore me down.  Yoga changed all of that.  I grew stronger and more flexible in my body and also felt a huge sense of calm and well-being each time I practiced. Yoga has really transformed my life and it makes me feel good. There are changes other than the physical loosening of my muscles and joints, which are far more important to me. I feel more grounded, I have more patience, I am more tolerant than before and I’m just experiencing life and the world in a more positive way. It really is a precious experience linking the body and mind through the breath.

Since my first 2 year teacher training as a Hatha Yoga teacher, I’ve also completed 5 years of study, 2 years of which were intensive teacher training, to qualify as an Iyengar Yoga Teacher with IYA(UK) and additionally did a 1 year Ashtanga Intensive with Marianne Jacuzzi .  I am a  certified Children’s Yoga teacher with Rainbow Kids Teacher Training and a certified instructor of Hormone Yoga Therapy and was taught under the personal guidance of its founder, Dinah Rodrigues.  Since moving to Norway I am a member of IYFSE . Like most yoga teachers I’ve been to the source, India, and traveled there extensively. I have also been fortunate to do training and many courses in various other parts of the world, with wonderful teachers. Since then I’ve continued to draw inspiration from various colleagues.  Yoga is a life-long practice, both on and off the mat, and my passion to deepen my yoga studies really is the “juice” that fuels me forward.

My teaching is strongly influenced by my Iyengar training, so there is good focus on alignment, technique and practicing safely in my classes. This is balanced by an equal focus on the inner development, using the breath to enhance our own body and mind awareness, so that our yoga practice not only happens on the yoga mat, but spreads out to the rest of your life.   My classes are down-to-earth, and I try to keep it light and relaxed, so bring along your sense of humour !

 

 

Hedda er grunnlegger og medeier ved Grimstad Yoga (G.Y). GY startet opp i begynnelsen av 2014.

Mitt første møte med yoga var i 2003 da jeg bodde i Australia. Siden har yoga vært en del av livet mitt, og yogapraksisen har gitt meg så ufattelig mye. Fra å være en stresset, kanskje til og med litt deprimert student, og til å føle at livet var vanskelig har jeg funnet styrke gjennom yogaen. Jeg har tatt noen store valg i livet, et av dem var å hoppe av karrierekarusellen, gi opp min karriere i finansbransjen og satse på å dele yoga på fulltid. 

Jeg har nå tilbudt yoga gjennom Grimstad Yoga i 3 år. Det har vært fantastisk å oppleve og se hva yoga kan gjøre med oss mennesker. Hvordan det kan gi oss styrke (ikke bare fysisk), ro, transformasjon til å komme mer i kontakt med kroppen vår, men også vårt indre. 

Jeg trekker inspirasjon fra forskjellige retninger og lærere som jeg har studert under. Jeg underviser primært i Tradisjonell Hatha Yoga og i Yin Yoga. 

Jeg har reist i India i over 10 måneder hvor jeg har studert og praktisert yoga. I den tiden jeg var der tok jeg Yoga Teacher Training (200 timer), Advanced Yoga Course (1 måned intensive) og Yoga Therapy Training Course (1 måned intensive) ved Yoga Vidya Gurukul, Tryambakam, India. Jeg tok også First Level Intensive Course (1 måned) med Trika (Agama) i Rishikesh, India.

Etter India bodde jeg hos Mangrove Yoga Ashram i et år, hvor jeg jobbet og studerte og praktiserte Yoga. Jeg har fullført 3 av 4 moduler av deres 2årige Yoga Teacher Training. 

Jeg er veldig glad i Buddhas lære 'dharma' og ble først introdusert til dette i Dharamsala (India) da jeg gjennomførte et 10 dagers stille kurs 'Introduction to Buddhism' ved Tushita. Dette ledet meg til et 4 månders opphold ved Chenrezig Institute i Australia hvor jeg jobbet som frivillig og studerte tibetansk buddhisme. Jeg har gjennomført flere lengre stille meditasjons 'retreats'. I fjor satt jeg min tredje stille meditasjons retreat med min nære venn og meditasjonslærer Christopher Titmuss.  

Siden jeg kom til Norge og startet Grimstad Yoga har jeg også tatt et helgekurs i Yin Yoga Immersion med Biff Mithoefer og Prema Mayi. Jeg har også fullført en 300 timers Yin Yoga lærerutdanning ved Yin Yoga Instituttet i Oslo. I september i år tok jeg Modul 1 ved Gravid Yoga utdannelsen ved Oslo Yoga. I oktober var jeg på en workshop med Anna Verwaal i Oslo - The Hormonal Physiology of Birth, Breastfeeding and Bonding.

Graviditet, fødsel og tiden etter er et område jeg ønsker å fokusere på fremover i min undervisning. Har min egen side hvor jeg har online gravidekurs: heddamalde.com


Kelsey Hood

Kelsey Hood

Kelsey er en amerikaner som har bodd i Norge de siste tre årene hvor hun har spilt fotball i Toppserien før hun møtte sin ektemann, og har slått seg ned i Grimstad. Kelseys yoga reise startet for 7 år siden da hun hadde fått en kneskade i fotball og begynte å fokusere sin oppmerksomhet mot skadeforebygging og bygge en balanse mellom styrke og felskibilitet.
"Yoga hjalp meg til å bli mer kjent med kroppen min. Jeg var i stand til å fange opp tidlige tegn på skade ved å dyrke en daglig yoga praksis. " Selvs om hun begynte med yoga for de fysiske fordelene, fant hun ut at jo dypere hun gikk inn i hennes yoga praksis, jo mer oppmerksom og følelse av ro
fant hun. Å kunne bruke pusten og meditasjon som et verktøy for å få bedre kontakt med en høyere følelse av selvtillit og finne mer klarhet. "Jeg var en som aldri kunne slå meg til ro, tenkte alltid på neste ting og ikke være i stand til å finne en følelse av fred og ro. Yoga er et verktøy for å roe svingningene i sinnet, og jeg trengte desperat å slippe taket og bare være,
selv for en kort periode . Yoga for meg er den perfekte balansen mellom styrke, balanse, fleksibilitet og mindfulness. En type bevegende meditasjon  Jeg liker utfordringen som yoga bringer, yin og yang, og energi i praksis: mobilitet og stillhet, innsats og avslapning, trening og restitusjon ". I hennes personlige praksis har hun brukt klassisk hatha yoga og Vinyasa flyt, samt utforsket Ashtanga. Hun er medlem av Yoga Alliance, etter å ha fullført 200 hour teacher training i Florida og fortsetter
sin utdannelse innen sportsyoga.