Vintersolverv og solhilsen overstått

I går gjennomførte vi solhilsener i studio. Det var nydelig å praktisere solhilsen i stillhet. Vi satt først i stille og tenkte gjennom hva det er vi ønsker å kvitte oss med i livet vårt akkurat nå, så hva vi ønsker å bringe inn for denne nye perioden. Nydelig å gi slipp, og bringe in nytt! 

Det tok ca en time å gjennomføre de 108 halve rundene av solhilsen. For en nydelig praksis! 

Agderposten skrev et litt om vintersolverv og solhilsensamlingen vi hadde i går. Om du ikke har sett det i avisen i dag så kan du se det HER

Nok en gang, god jul og godt nyttår ønskes deg. Om du tenker på å være med på kurs eller timer på nyåret så kan du se timeplanen HER, og helgekurs finner du HER

Hilsen, Grimstad Yoga. 


Intensjon for 2015… julebrev fra Hedda.

Kjære deg, 

Da er året snart over, og vi stenger snart dørene til yogastudio for julen og åpner dem ikke før til neste år. Vi nærmer oss raskt årets mørkeste dag. Det er mørkt og kaldt og virkelig tid for refleksjon over tiden som har vært, men også for tider som vil komme.

Først og fremst ønsker jeg å takke alle som har gjort 2014 et fantastisk år for meg og for Grimstad Yoga. Takk til deg som har stillt opp som barnevakt for sønnen min, og til deg som har kommet på timer og kurs hos meg. Takk til deg har støttet meg med oppmuntrende ord og handlinger. Grimstad Yoga hadde aldri blitt til og vokst til dit vi er kommet i dag uten din hjelp og støtte. Jeg er bare så takknemlig. Tusen takk!

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg også har møtt motgang, både i forhold til at det ikke alltid er lett å være alenemor med ansvaret for et lite barn. Kanskje vi ikke alltid har sovet så godt, eller at sykdom rammer på tidspunkt som passer meg dårlig. Også har jeg møtt skepsis og fått mindre positive tilbakemeldinger på å starte noe så underlig som yoga. Spørsmål som: 'Men du skal vel få deg en annen jobb?' og 'du kan vel ikke leve av det vel?' har jeg hørt veldig mange ganger i løpet av det siste året. Heldigvis har jeg følt det sterkt i meg at dette vil jeg satse på, og gi det alt jeg har, så får det heller gå som det går. Er ikke dette noe for Grimstad akkurat nå så får jeg enten finne på noe annet å holde på med, eller se om noen andre, et annet sted, er interessert i det jeg har å tilby på denne fronten. Heldigvis så ser det ut til, enn så lenge, at vi kan bli i Grimstad. Takk igjen for det:)

Dette er jo tiden hvor vi ofte setter oss mål for tiden fremover. Hvor er det vi ønsker å være på denne tiden til neste år, om fem år... ofte er det kanskje materielle mål, eller det handler om hvor mye vi ønsker å trene, hvordan vi vil se ut, hvilken jobb/stilling vi skal ha, hva vi ikke skal spise og at vi skal være friske.

Jeg tenker at det er viktig at jeg setter meg mål og drømmer, men først og fremst at jeg er klar på hva min intensjon er. Hva er det jeg egentlig ønsker å oppnå? Hva er det som driver meg i det dagelige? Å være klar på dette tenker jeg vil hjelpe meg både i å sette meg gode mål og oppnå de målene jeg har satt meg. Intensjonen min er noe jeg har med meg hele tiden. I hvert øyeblikk kan jeg ta avgjørelser som er i tråd med min intensjon.

Selvfølgelig klarer jeg ikke alltid dette, og noen ganger, eller kanskje ofte heller er riktig å si, er jeg helt ubevisst og har glemt alt om intensjon. Derfor er det jeg praktiserer yoga og meditasjon. Jeg ønsker å øke min bevissthet. Bli mer bevisst på hvordan jeg føler meg til enhver tid. Kjenne etter hva kroppen min reagerer på, og hvordan. Bli oppmerksom på hvordan tankene påvirker følelsene mine, og hvordan følelsene påvirker pusten og kroppen min. Alle disse aspektene av oss henger sammen og påvirker hverandre, og ved hjelp av yoga og meditasjon opparbeider vi oss en klarere bevissthet av oss selv. Denne selvobservasjonen gjør at vi etterhvert får et mer roligere og mer harmonisk indre liv, og derfor også en sunnere og sterkere kropp.

Jeg er overbevist om at de fleste, om ikke alle, sykdommer og fysiske utfordringer vi står ovenfor i dagens samfunn kommer av måten vi lever på og ting vi har opplevd. Vi tenker kanskje at vi spiser sunt, men hvis vi virkelig ser på hva det er vi spiser så er det forståelig at kroppen reagerer. Det stressnivået vi lever med i dag, og mange kjenner sikkert på det i disse tider med alt julen bringer med seg (eller vi skal ikke skylde på julen, det er jo vi som tar bevisste valg på hvordan vi ønsker å tilbringe tiden vår, eller følger vi bare strømmen?). Stress påvirker i første omgang nervesystemet og etterhvert også hormonsystemet vårt og fører til mange av de vanlige sykdommene vi ser i dag.

julebilde

Yoga er et viktig tilskudd til vesten, og jeg er overbevist om at vi vil se mer og mer til yoga i alle deler av samfunnet i tiden fremover. Helsevesenet trenger å innse at det er andre former enn medisiner som kan, først og fremst holde mennesker friske, og om de er blitt syke, hjelpe dem tilbake til harmoni og balanse. Bedrifter vil se nytten og fordelene ved å ha opplagte, mer fokuserte, friske og tilfredse ledere og medarbeidere. Kanskje finner de også mer sunne intensjoner bak det arbeidet de gjør for verden, eller er målet kun penger? Kanskje en dag vil skoler og barnehager oppdage yoga og hva det kan gjøre for den genrasjonen som vokser opp i dag, med alt det de har å forholde seg til av materielle ting og tang, teknologi og med mennesker som er mindre tilstede.

Oj... dette ble litt lengre enn jeg hadde tenkt meg, men poenget mitt er at jeg vil takke deg som har vært med meg og Grimstad Yoga i år (fra 8 stykker som kom på gratistime 13. januar i kalde Låven på Dømmesmoen, til i alle fall noen hundre som har vært på timer både ut og inne til nå:), og at jeg gleder meg stort til året som kommer!

Jeg vil utfordre deg til tenke over, eller bedre kanskje, meditere litt på hva din intensjon er.

Jeg ønsker deg og dine en god jul og et bevisst nytt år!

Kanskje vi sees på kurs til nyåret, timeplanen finner du HER.

Juleklem Hedda

Saltvannsparty - Laghoo Shankhaprakshalana

Nytt år, nye muligheter… Du er nå invitert til å være med på et saltvannsparty. Nei, vi skal ikke bade i midten av januar. Vi skal skåle i saltvann og rense hele fordøyelesesystemet, fra munn til bunn. 

Kati chakrasana

Endelig har jeg tatt steget og satt opp et saltvannsparty - en helg hvor vi møtes, lærer om prosessen og gjør dette sammen.

Vi møtes på lørdagen for å lære om teknikken og for å gå gjennom øvelsene, så vil vi møtes søndagsmorgen for å gjennomføre rensen. Rensen gjøres på tom mage om morgenen, og involverer og drikke ca. 2 liter lunket saltvann. Vi skal drikke to store glass med saltvann før vi gjør et par runder av 5 ulike øvelser. Vi drikker igjen 2 store glass. Etterhvert vil du kanskje trenge toalettet ettersom dette vannet raskt kommer gjennom hele fordøyelsesystemet ditt. 

Fordelen med denne praksisen:

  • bedre funksjonen av tarmene og elimineringsprosessen
  • hjelper mot forstoppelse
  • god mot fordøyelseproblemer

Gjennom kroppen blir også sinnet renere og mer harmonisk. Hvis du har problemer med å fordøye og eliminere mat vil det også kanskje si at du har problemer med å fordøye og eliminere livets mat, som igjen vil føre til ubalanse i nervesystemet. 

Fra egen erfaring er dette en nydelig renselseteknikk. I starten kan vannet smake litt ekkelt, men man kommer fort over det. Det føles så godt å få renset ut det som er i tarmene, og jeg er overbevist om at det er utrolig helsefrembringende. Saltvann er naturlig for kroppen vår, og er derfor ikke skadelig i slike mengder. Ettersom vannet kommer den naturlige veien fra munnen og nedover i systemet, løsner opp og tar med seg det som måtte ligge i tarmene, slik at ikke bakterier får gro. Med det kostholdet vi har i dag, med raffinert og ferdigmat med alt mulig av E-stoffer og sprøytemidler, så har systemet veldig godt av å bli vasket. Øvelsene er enkle men utrolig effektive på å få vannet gjennom kroppen. 

Jeg anbefaler bare denne renselsen på det sterkeste, og dette er noe du kan ha med deg resten av ditt liv. Er du forstoppet så vet du hva du kan gjøre. Har du spist noe du ikke skulle så kan du også gjøre rensen og få det ut av systemet. 

Come on, join the party:) For mer informasjon om rider og program SE HER


Solhilsen (Surya Namaskara) utfordring til alle yogaentusiaster i Norge!

Her om dagen mens jeg praktiserte slo det meg at jeg vil praktisere 108 runder av solhilsen på den 'korteste dagen' vi opplever her oppe i nord, altså på vintersolverv som faller på den 21. desember. Sola er kun oppe i 6 timer og 22 minutter (her i Grimstad). Og den står først opp kl.9.13, så vi trenger heldigvis ikke stå opp så tidlig for å praktisere til soloppgang:)

Denne dagen 'snur sola' som vi sier og jeg tenker at det vil være fint å komme sammen og markere at det går mot lysere tider. 

Jeg inviterer derfor alle som har lyst til å praktisere 108 runder av solhilsen til å praktisere det kl.9.00 21. desember. Jeg håper at mange yogastudio i Norges land vil gjøre dette. Eller kanskje samler du en gjeng et sted, eller at du gjør praksisen alene hjemme. Om du bor i Grimstad eller i nærheten er du altså invitert kl.9.00 til Grimstad yoga for praksis av solhilsen. 

Jeg har bestemt meg for at det blir halverunder i denne omgang for å få med flere, så altså 54 hele runder, men om du vil gjøre 108 hele runder så gjør selvfølgelig det. Du kan selvfølgelig også gjøre færre runder om du skulle ønske det:) Dette vil ikke koste noe, men jeg vil sette frem en liten boks som du kan gi så stor eller liten donasjon som du ønsker. Pengene vil gå til et veledig formål. Hva det er er enda ikke klart, men skal fortelle det så snart det er det! 

Så nå er det bare å begynne å praktisere frem mot den store dagen:) Vi får motivere hverandre gjennom bilder på Facebook og Instagram. Tag gjerne bildene #solhilsen54. 

Hva er solhilsen? 

Solhilsen er en fantastisk praksis som kommer fra flere tusen år tilbake. Mennesket ble oppmerksom på den kraften de hadde i seg selv, og at den også var å finne i universet. Solhilsen er en hilsen til solen (ytre og indre), og på symbolet av alt det den representerer. Solhilsen vekker solaspektene i oss og gjør oss klare for å oppnå en høyere bevissthet. 

Praksisen består av 12 stillinger. Man har bakoverbøy og fremoverbøy som gjør ryggraden og resten av kroppen mer fleksibel og sterk. Dette er en fantasisk praksis i seg selv, og ved å praktisere denne serien av øvelser hver dag så garantert oppnå store helsefordeler. Praksisen trenger ikke ta lang tid.

Solhilsen er bra for å oppnå mer energi i kroppen. Dette kan vi jo ofte føle oss litt tappet for i vinterhalvåret, så derfor vil det være bra med praksis av solhilsen på denne tiden av året. Også respirasjonssystemet, blodomløpet, fordøyelsessystemet og nervesystemet nyter godt av praksisen. 

Det er viktig at du legger deg ned i Shavasana (dødmannstillingen) i noen minutter når du er ferdig med solhilsen. Dette for å gi kroppen tid til å justere seg og kvitte seg med avfallsstoffer som er kommet inn i blodet under praksisen. Når du praktiserer solhilsen vil du puste dypere og hjertet vil slå fortere. Det sympatetiske nervesystemet slår seg på. Når du legger deg ned i Shavasana etter praksis vil det parasymptetiske nervesystemet slå seg på og kroppen vil komme i balanse. Dype pust, bruk hele magen. 

Hvorfor 108 runder? 

108 er et viktig tall i yoga. Det er flere grunner til det. Noen av dem nevner jeg her: 

  • det er 54 bokstaver i sanskrit alfabetet (54*2=108)
  • Krishna hadde visstnok 108 gopis (kvinnelige bedårere) 
  • Noen sier at 1 står for den høyere sannhet/bevissthet, o står for 'emptiness' og 8 for uendelighet
  • Diameteren av sola er 108 ganger diameteren av jorden. Distansen fra sola til jorda er 108 ganger diameteren av sola. 

Under viser jeg den fulle versjonen av Solhilsen, slik den praktiseres i Satyananda Tradisjonen. (Filmet på Groos hvor vi praktiserer yoga om sommeren i Grimstad:)

Er du med på utfordringen? Bruk gjerne #solhilsen54 på Instagram, Twitter og Facebook

Hilsen Hedda, Grimstad Yoga. 


Tradisjonell Klassisk Yoga - Ny inspirasjon:)

Var i helgen på YogaWeekend på Strand Hotel, Fevik. Fikk ikke deltatt på så mye ettersom jeg hadde litt sporadisk barnevakt til sønnen min. Etter timen som jeg underviste på lørdagsmorgen fikk jeg i alle fall med meg foredraget av Dr. Øverbye om Ph-verdier i kroppen. Det var et veldig interessant foredrag, hvor konkulsjonen i grunnen var at det er veldig viktig for kroppen vår å få i seg nok LEVENDE mat, dvs. friske frukter, bær og grønnsaker. De aller fleste av oss spiser mat som gjør at kroppen vår får for mye syre i seg. Mat som sukker, kjøtt og raffinert mat gjør at kroppen blir sur. Dvs. cellene er sure, som fører til forkalkning i årene. Dette gjør det vanskeligere for blodet å trasportere viktige næringsstoffer til musklene rundt i kroppen. Ikke bra for helsen! Dette kan også føre til problemer i tarmene. Det blir vanskeligere å fordøye maten. Derfor er det viktig å spise mat som er mer alkaline (basisk, altså mer frukt og grønt), slik at kroppen får hjelp til å håndtere alt det sure (acid) vi får i oss. Han snakket også om en del annet, som jeg ikke skal ta med her. En veldig interessant mann i alle fall. Godt vi har noen doktorer som tenker litt annerledes! MAT ER DEN BESTE MÅTEN Å FOREBYGGE SYKDOM OG MEDISIN! :)

Matsyasana - fisken

Matsyasana - fisken

På ettermiddagen fikk jeg mulighet for å være med på Ingebjørg Vesaas som driver Yogaloftet (Oslo og Larvik). Hun underviser i Klassisk Yoga. En fantastisk yogalærer med mye kunnskap. Ei veldig hyggelig og behagelig dame! Og for en inspirasjon hun var for meg. Det er over to år siden jeg sist hadde mulighet for å delta på en klassisk yogatime. Tror ikke det er så mange som underviser i tradisjonell, klassisk yoga. Klassisk yoga kommer direkte fra en tradisjon som kan føres tilbake flere tusen år. Det er direkte visdom og teknikker fra India. Det betyr ikke av vi ikke kan utvikle yogaen vidre og tilpasse praksisen til vårt samfunn og våre liv, men det er viktig å holde på kunnskapen og praksisen i den formen slik at vi utvikler hele vår personlighet, ikke bare musklene våre. 

Jeg må være ærlig og si at jeg har følt meg litt ustabil den siste tiden i hva det er jeg har ønsket å tilby mine elever. Jeg har tenkt for mye på hva jeg tror det er de ønsker… og jeg har derfor prøvd meg med litt mer dynamsike serier, musikk og annet. Vel og bra dette, men jeg har følt at jeg har beveget meg bort fra det jeg selv praktiserer og det jeg kjenner, har utdannet meg innen, og det jeg selv har erfart i meg selv og mitt liv som fungerer så bra for selvutvikling, fysisk, emosjonellt og mentalt.

Etter å ha pratet med en del av elevene mine denne uken, så vet jeg jo nå at de også ønsker og liker den mer tradisjonelle stilen. Denne stilen føles kanskje ikke rett for alle. Den er tyngere i forhold til at man må roe ned hele systemet, puste dypere, kjenne etter hva man føler, og ved at vi bruker lengre tid i stillingene. Slik kommer vi dypere inn i oss selv, lærer oss selv å kjenne bedre. Som Dr. Øverbye sa så fint, bruk deg selv som eksperiment, og det er akkurat det vi gjør i yoga også. 

Jeg gleder meg så, og føler jeg veldig inspirert til neste termin med tradisjonell, klassisk Satyananda Yoga. 

Førstkommende lørdag 24. oktober blir det to timer Tradisjonell Yoga fra 9.00 til 11.00

Nye kurs starter opp neste uke. Håper du vil være med! For info om kurs, priser og tider, SE HER.

Ha en fortsatt fin uke! 

Tungeskraper… en av flere yogiske-renseteknikker

Tungeskraping er en av de yogiske renseteknikkene. Det er selvfølgelig viktig å pusse tennene, men det er også veldig viktig å få av det belegget som legger seg på tunga, og det gjør du best med en tungeskraper. 

Det som skjer at at fordøyelsessystemet slepper ut avfallsstoffer på tungen når vi sover, så når vi våkner om morgenen har tungen en hvit, grønn, gul eller klar farge. Om vi bare lar dette være på tungen så løsner det sakte men sikkert opp. Vi svelger så avfallstoffene ned og inn i kroppen igjen.

Det er flere fordeler med å skrape tungen: 

  • bedre immunforsvar
  • bedre ånde
  • bedre fordøyelse
  • forbedrer smaksløkene slik at du kan bedre nyte mat, og forbedrer derfor også forbrenning av maten du spiser 
  • bedre tannhelse
  • Og best av alt, du bare føler deg så mye renere

Om du ikke har prøvd tungeskraper, eller bruker det daglig, så anbefaler jeg bare det på det sterkeste. Jeg holder på å bestille tungeskrapere nå fra India, og gir beskjed så snart jeg har dem i studio. 

IMG_2977.jpg

For meg har det nesten vært som livet før og etter tungeskraperen kom inn i livet mitt, kanskje litt det sammen som når han lille yogien min også kom til meg. Her ser du han i dag på morgenen:)

Det kommer mer om andre yogiske renselsemetoder snart! 

Har du noen erfaring fra tungeskrape? 

Grimstad Yoga og Hedda i Agderposten.

I Agderposten i forigårs og i går var det litt intervju med meg om åpningen av studiet i Grimstad. Om du ikke abonnerer på avisen, så kan du se artikklene HER.  Bra med litt markedsføring for yoga, og håper at mange finner veien til yoga, og får utbytte av det! 

Her er et bilde fra en av Senior Yoga timene. Utrolig god tilbakemelding fra de som kommer på disse timene. Yoga er virkelig for alle, og det er aldri for sent å starte! 

Her er et bilde fra en av Senior Yoga timene. Utrolig god tilbakemelding fra de som kommer på disse timene. Yoga er virkelig for alle, og det er aldri for sent å starte! 

Pauls workshops… og Mai's hjemmelagde fabelaktige Yoga Linsesuppe.

Paul Wooden

Først og fremst takk til Paul som brukte tid og krefter på å reise hele veien til Norge, og til lille Grimstad for å undervise en veldig interessert og mottakelig gjeng (dette var Pauls ord) yoga. Han gleder seg veldig til å komme tilbake hit til neste år. Da planlegger vi workshops hos Grimstad Yoga igjen, før vi mest sannsynlig tar en ukes retreat i Spania. Hold av de to første ukene av August 2015 om du vil være med. Kommer tilbake med nøyaktige datoer og mer informasjon så snart det er fastsatt. 

Paul at Grimstad Yoga

Må også få takke alle dere fantastiske mennesker som var med på disse workshopene, og som gjorde disse 9 dagene med Paul til det de ble. Takk til Mai og Brian som hjalp til med å lage deilige lunsjer! 

Om cake

Skulle gjerne skrevet litt mer om disse dagene, men det får bli en annen dag. Nå er det snart helg. Først en time med Yin Yoga før vi drar til hytta på Gautefall. God helg til dere alle! Hører veldig gjerne fra deg med kommentarer fra workshopen! :)

Dette er noen ord som Mai ville dele: 

'Takk til Hedda, at hun setter igang Grimstad Yoga og Inviterer Paul Wooden for å holde workshops til glede og gavn for oss som deltok.' 

Mai vil også gjerne dele oppskriften på Linsesuppen vi hadde gleden av å spise siste helgen. Takk igjen Mai for deilig mat og din tilstedeværelse gjennom uken! 

Mai's hjemmelagde fabelaktige Yoga Linsesuppe (3-4 personer) 

  • 3 dl røde tørkede linser (gogreen)
  • 1.5 liter grønnsaksbuljong
  • 2 ss kokusolje (cocosa Extra virgin/pure)
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 4 ts karri
  • 2 ss red curry paste
  • 2 kanelstenger
  • 1 'boks' grovhakkede tomater
  • 100 gram bladspinat
  • 1/2 dl sitronsaft
  • 1 dl fløte
  • 2 ss revet ingefær
  • evnt. salt/pepper (Mai brukte kun pepper)
  • (Alle mål er ca. mål. Tilsett det du har lyst på, evnt. bytte ut fløte med kokusmelk. Kan også tilsette ekstra chilli om du vil)

Slik gjør du: 

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fres dette i cocosa, svak varme. 
  2. Øk varmen og tilsett krydder. La surre i ca. 1 minutt. 
  3. Tilsett skyllede linser, buljong, tomater, ingefær og kanelstenger. Kokes uten lokk i ca. 15 minutter til linsene er myke. 
  4. Rør inn fløte, sitronsaft og spinat. Smak til med pepper, koriander (frisk dekor). 
  5. Nytes varm eller kan fryses. 

Nytt lokale og Bliss Balls…

Til venstre matter og utstyr til låns, og bakerst sittekrok. 

Til venstre matter og utstyr til låns, og bakerst sittekrok. 

På lørdag åpnet jeg dørene til Grimstad Yogas eget lokale. Nemlig i Skolegata 6. Dette er store lyse og trivelige lokaler. Perfekt til yogapraksis. Vi hadde en fin yogatime før dørene sto åpene for andre. Takk til alle som kom innom, for blomster og for gode ønsker for yogaen! 

Fra sittekroken… 

Fra sittekroken… 

Legger ved noen bilder fra lokalet! Takk til alle som har hjulpet med å få det i stand. 

Vi serverte jo chaite og Bliss Balls på åpningen. Bliss balls er egentlig bare en samlebeskrivelse på en blanding av råe nøtter og tørka frukt. Jeg lovte å legge ut oppskrift på de bliss ballene jeg lagde til åpningen, men jeg finner ikke igjen oppskriften, men jeg har laget noe lignende i dag, men som sagt så er det bare å kaste oppi litt av det du har så blir det bare alltid godt. Veldig bra som en snack eller som en liten søtsak etter middag. Veldig bra for fordøyelsessystemet med fiberet, og protein og fiber hjelper med å holde metthetsfølelsen lenger så det er mindre sjanse for at man småspiser eller overspiser. Supert for unger som et alternativ til sukker, noe de til og med kan ha med seg i matboksen som en liten ekstra 'treat':) 

Jeg lagde Bliss Balls igjen i kveld, og dette er det jeg puttet oppi, og de ble veldig gode: 

Bliss Balls…. 

Bliss Balls…. 

BLISS BALLS

2 dl. cashews

1 1/2 dl. kokosmasse

2 ss linfrø

2 ss gojibær

1 tsje vaniljeessens

1 ss lønnesirup

litt salt

10 myke dadler

Kokusmasse (til å rulle ballene i)

Bland alt, utenom dadlene, i en foodprocessor inntil det er ganske fint. Putt så dadlene opp i, en og en til det blir til en tjukk deig. Rull så ballene i hendene dine og rull i kokusmassen. Tar kun noen minutter å lage og er veldig godt! 

Har du noen tips eller erfaring med bliss balls? 

Ser frem til å se dere i studio snart! Det blir Bliss Balls på kursa til Paul Wooden, nok en grunn til å melde seg på! 

Iherb… favorittbutikken min for tiden.

Det er både dyrt og av og til vanskelig å få tak i litt uvanelige og gode produktene her i lille Grimstad. Derfor må jeg ty til nettet og posten en god del. Jeg handler en del på www.iherb.com. Her selger de for det meste veldig gode produkter!

Som du sikkert vet så er det viktig å holde forsendelsen på under 200 kroner (eks. Frakt), om ikke så mottar du en kraftig regning fra tollvesenet. Om du holder vekta under ca. 1.7kg så får du sendt pakken i posten for $4 (ca. 24kr.)

Det er utrolig enkelt å handle på Iherb. Om du bruker min kode PMQ389 eller følger denne linken så får du $5 av første kjøp.

Eksempler på produkter jeg handler er:

  • Kokusolje
  • Kokusflak
  • Supermat (gojibær, goldenberries, raw kakao, kakaonibs, hempseeds)
  • Honning
  • Tea tree oil
  • Ghee
  • Maple syrup, Grade B
  • Tannkrem (uten fluor)
  • Organisk peanuttsmør
  • Babyprodukter (såper, tannkrem, tannbørste)
  • Te
  • Sjokolade
  • og en del annet....

Spør meg om det er noe du lurer på:)

Vinn Yogamatte og Yogakurs!

Nå er det så lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen. Tenkte jeg skulle få masse tid til det i sommer, men dagene flyr. I kveld skal jeg ha en stand på nattåpent i byen, og om en uke åpner Grimstad Yoga nye lokaler. I den anledning så ønsker jeg å dele ut et yogakurs (må brukes innen utgangen av 2014) og en yogamatte (må hentes i Grimstad Yoga sitt lokale) til to heldige personer. Trekningen skjer mandag 4. august og vinnerene vil bli kontaktet og offentliggjort på Grimstad Yoga Facebook side og her på bloggen. 

Håper at du vil være med på dette. Del dette gjerne med venner og bekjente! 


Paul Wooden GRATIS workshop… 'Understanding the Dimentions of Yoga'

Paul har kjøpt billett og lander her i Grimstad 11. august. Allerede kvelden etter, 12. august kl.19.00 til 21.00 ønsker vi å invitere deg til en GRATIS workshop, et foredrag om 'Understanding Yoga' og til litt meditasjon. Denne workshopen er åpen for alle, men påmelding er nødvendig slik at vi vet hvor mange som kommer.

'Understanding the deeper dimensions of yoga

Join us for a free evening of meditation and a talk about the deeper dimensions of yoga practice. Exploring together what yoga is and how we can engage in the process in the most fruitful way. How we can bring the practice of yoga to the on the ground reality of our lives where real and lasting transformation can happen. 

Paul Wooden has been practicing and studying yoga and meditation for 30 years and teaching for 25 years.

He draws from his experience in many different styles and traditions and through a practical understanding of their underlying unifying principles, weaves together a cohesive and integrated approach to yoga.'

For påmelding send mail til yogafrahjertet@gmail.com eller legg inn detaljene dine nedenfor.  Gleder meg veldig til denne kvelden, og selvfølgelig til 9 dager workshop med Paul

Takk Ikkjevel...

yoga på ikkjevel

Må bare takke Ikkjevel for en fantastisk nydelig festival! For en innsats av alle som var der, fra sjefene, til de som jobbet som frivillige hele helgen, til alle som besøkte festivalen og til artistene og alle andre som bidro til en fantastisk festival. Må jo også få takke for tilliten med at jeg fikk lov til å undervise i yoga to dager på rad! Det var utrolig gøy!

På lørdag var vi 24 stykker og selv om jeg ikke talte dem, så tror jeg faktisk det var flertall av gutter! Kanskje ser vi en forandring i oppmøte på yogatimer fremover? Det hadde vært gøy! Yoga er jo for alle, gutter og jenter, unge og gamle, friske og syke! Vi har alle godt av å bruke kroppen vår, bli mer bevisst, lære riktig pusteteknikker og hvordan vi bedre kan slappe av. Om du legger igjen navn og epost under så kan du motta en GRATIS avslappningsfil, en Yoga Nidra, noe vi også brukte under yogatimene på festivalen. 

Gleder meg til neste år!!:) Var du på festivalen? Hva syntes du?


Fullmåne og Guru Poornima

Fullmåne guru poornima

I dag er det fullmåne, nøyaktig tid som den er fullest er 13.25 i dag. Som du kanskje vet så er vi veldig påvirket av hvor i månesyklusen vi er. Når månen er full, så er det sterk energi og de mål og visjoner vi setter oss er det lettere å manifestere. 

I tillegg til at det er fullmåne i dag feires det også i mange yogiske tradisjoner Guru Poornima. Dette er en veldig viktig dag. Mange fra forskjellige spirituelle bakgrunner feirer denne dagen for å feire tilstedeværelsen og inspirasjonen av 'Guruen' i sitt liv. Guru er din lærer, guide, styrke, det som gir deg menig. Noen finner det i naturen, i sine barn, i seg selv, i Gud eller Buddha. Det kan være hva som helst, det som styrker deg, guider deg gjennom livet og leder deg til sannheten. Så i dag er dagen for å bli oppmerksom på dette, omfavn det, og føl det inni deg. 

Guru Poornima skjer på den lyseste fullmånen. Den har en masse energi, og kaster lys på ambisjoner og ønsker om å lykkes. Det er en tid for å bli klar over og forløse begrensninger, redsler og angst vi har rundt hvem du er, dine drømmer og visjoner. 

Ved å få dem på linje med din visjon, din Guru, ditt Høyere selv kan du bruke månens energi for å forplikte, disiplinere, fokusere på å gjøre din reise positiv og lys. 

Medfølende aksept… Yin Yoga.

Denne helgen var jeg så heldig at jeg å få reise til Oslo med Sørlandsbussen, alene, for å dra på et yogakurs hos Oslo Yoga. Kurset var i Yin Yoga og kurset var med Biff Mithoefer og Prema Mayi. Biff ledet oss gjennom timesvis med Yin Yoga mens Prema spilte trommer, sang og spillte harmonium. For en fantastisk stemme hun har! Skulle gjerne vært med på en Kirtan (call-and-response chanting) med henne. Så utrolig takknemlig for at jeg fikk mulighet til å være tilsted ved denne workshopen. Takk til alle som var med på kurset og selvfølgelig til lærerene! 

yin yoga

I Yin Yoga holder man forsiktige, gode stillinger med en holdning av medfølende aksept. Vi kommer dypt inn i Yin områder i kroppen (dype muskler, bindevev og sener) og i vårt følelseliv. Ved at energien får flyte i energikanalene (kalt nadis i yoga, og meridians i kinesisk medisin) som ligger i den dype delen av kroppen vil vi kunne løse opp blokkader i kroppen og i energien, slik at følelser og traumer som har satt seg i kroppen blir forløst. Dette har en enorm helseeffekt og er en fantastisk måte å balansere våre ellers så Yang liv.

Så lurer du kanskje på hva Yin og Yang egentlig er?

Fra min relativt begrensende erfaring fra Taoismen så er Yin feminin, kald og passiv, mens Yang er maskulin, varm og energisk. Uten Yin eksisterer ikke Yang og omvendt, og det er alltid noe Yang i Yin. For eksempel så finnes det ikke glede, uten sorg. Det finnes ikke liv uten død, natt uten dag, fred uten krig. Med denne tankegangen føler jeg gjør det litt enklere å akseptere ting som de er. Om man kanskje ikke har det så bra, så kan man sitte med det, og vite at det vil komme bedre dager. Så i Yin yoga kommer vi altså mer i kontakt med vår feminine, dype side. Vi gir oss anledning og tid til å komme dypt inn i kroppen vår, være oppmerksom på hva som kommer til overflaten, og se og akseptere det som kommer opp slik at vi frigjør det og kvitter oss med det. 

Når vi kommer inn i Yin stillinger så bruker vi ofte pledd, puter, blokker og bolsters. Dette så musklene kan føle seg støttet, slik at de kan slappe av. Bare når muskelen føler seg trygge og avslappet kommer vi til de dype bindevenvene i kroppen. Så alle stillingene foregår på gulvet. Vanskelig å slappe av i kroppen stående. Vi jobber spesielt med hoftene, roteringer av hofteleddet, innover, utover og bakover, men også med korsryggen. I begge disse områdene er det store områder med bindevev og 'mye' sitter her.

Jeg har bestillt bolsters som er på vei i posten. Når jeg har mottat dem gleder jeg meg veldig til å invitere deg til Yin Yoga time før vi starter opp med kurs til høsten. Jeg kommer til å spille nydelig musikk og lese noen dikt for å gjøre alt jeg kan for å lede deg gjennom timen. Jeg kommer maks til å ha 12 stykker i disse timene.

Jeg gleder meg veldig til å utforske denne formen for yoga videre med deg. 

Syntes du dette høres interessant ut?

'Everything in the Universe is within you. Ask all from yourself.' - Rumi

Yoga fra hjertet på Groos i sommer!

Yoga på Groos

I dag var vi så heldige å få en flott repotasje i sommeravisa til Grimstad Adressetidene om yogaen vi skal ha på Groos gjennom hele sommeren.

Fra mandag starter vi altså med uteyoga hver mandag, onsdag og fredag kl.8.00. Helt frem til 15. august. (onsdag 23. og 30. juli blir det ikke yoga). Er det ikke vær til å være ute, blir det allikevel yoga, inne på Låven, Dømmesmoen.

Om du ikke har fått avisen og ønsker å lese repotasjen kan du lese den HER

Ser frem til å se deg gjennom sommeren. Ingen tidligere erfaring nødvendig. Du kan låne matte Gratis av meg om du ikke har. For priser og mer info KLIKK HER.

Hører veldig gjerne fra deg om du har spørsmål eller kommentarer! 

Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more

Letter to you from Paul Wooden…

I dag mottok jeg en mail med et 'brev' fra Paul Wooden til alle som kan tenke seg å komme på workshopen han skal holde her i Grimstad i August. Han forklarer hva vi kommer til å gjøre og fokusere på. Det blir veldig bra! For mer info klikk her

Hi guys,

I am very happy to take up Hedda’s kind invitation to come to Grimstad, Norway in August and share with you all a wonderfully rich program of yoga and meditation.

It will be my first trip to Norway and I have heard so many great things about your country.

Paul Wooden. 

Paul Wooden. 

I have been studying and teaching yoga and meditation through the Yoga tradition, Buddhism and Taoism over the last 30 years.

I have integrated what I believe is essential to these traditions with a contemporary understanding of embodiment and developmental psychology.

There is so much to learn from these traditions that help us engage the world in a real and direct way.

Put simply, yoga is about relationship.

It is about learning to relinquish the constant internal struggle and cultivate a friendlier relationship with life.

We will be exploring ways to open ourselves to a deeper and more intimate encounter with ourselves with each other and with life itself.

Here are a brief outline we will explore together.

Basic orientation

There are two primary impulses in someone drawn to yoga.

A desire to connect and/or a desire for freedom.

The essence of all spiritual traditions are elaborations on the two basic human motivations. The exquisite impulse of love and the clarity of wisdom.

We will explore in ourselves how these impulses drive us.The malaise of our times is the opposite of these two impulses. A sense of isolation and confusion.

These two impulses, when truly felt and understood in ourselves become the guiding intelligence of yoga practice. This is how we draw the sometimes abstract and complex teachings in the traditions into the immediately felt reality of our lives.

It really is a process of getting real with ourselves.

If the teaching don’t find a home in the embodied reality of our felt experience, it remains spiritual ideas and has little real impact on us.

On a practical level we aim to strengthen the body, open the heart and deepen and clarify the mind, so as to open our whole selves to the innate intelligence and grace of life.

We will do this by exploring:

THE BODY:

  • Embodiment and grounding
  • Opening to the natural energetic dynamics of embodied life
  • Making friends with ourselves and our experience
  • Asana and the relationship between gravity, ground and space
  • Somatic receptivity and action
  • Deeper listening

THE HEART AND FEELING:

  • The role of feeling
  • Prana and natural bandha’s
  • Harnessing the natural vital intelligence of life through the breath

THE MIND:

  • Understanding meditation
  • Distinguishing between the activity of mind and the nature of mind
  • Curiosity as part of the evolutionary intelligence of life
  • The  psychology of yoga
  • Recognising and surrendering mental and emotional fixation

If you already have a style that works for you, you don’t have to give it up. These principals can be applied to any style of practice and help to open deeper into whatever style of yoga you prefer.

What I am interested in is genuine transformation, and how yoga and meditation can bring real and practical changes to our lives.

Yoga is relationship. Relationship with the natural unfolding intelligence of life.

Its not rocket science, but it does require a willingness to genuinely participate in life in a real and intimate way. It requires a desire to recognize the ways we resist experience and to understand why we do this.

We can learn to offer ourselves the possibility of something fresh, tender and uncontrived and the possibility of touching and being touched by this life.

The benefits of this kind of relationship with ourselves and life are profound.

The mastery of yoga is not measured by how many difficult postures you can do but by how the practice is deepening your understanding and helping you live with more wisdom and heart.

Well there is a basic outline of what we will explore together.

If something in the above outline resonates with you…..this resonance itself is the beginning of the process of change.

If we can learn to listen and honor and trust this already unfolding intelligence in us it can move us towards what is most important to us.

It can help to bring us home and integrate these two fundamental human impulses…….freedom and connection, wisdom and love.

I recommend that you participate in the whole program we have planned if you can. This will give you a more complete view and experience, but if you can only join us for part of it, you will still have plenty to work with.

To participate in the workshops you don’t need to be an experienced yogi.

All you need is a genuine desire for a deeper encounter with your life.

I really hope you can join us in this inquiry.

I am really looking forward to meeting you soon.

I hope to see you in August.

Paul Wooden. 

Om du føler for å lese et lite reisebrev fra Paul, der han oppholder seg på nydelige Filippinene, nå så kan du lese det HER.

Ny hjemmeside

Jeg har laget en ny og forbedret (håper jeg) hjemmeside.

Så nå gleder jeg meg til å dele mer informasjon her! 

Jeg vil veldig gjerne ha tilbakemelding fra deg på hva du synes om siden. Både ris og ros! 

Motta informasjon fra Grimstad Yoga. Legg til navn og epost under. 


Lei av epler som ikke blir brune?

5.6.2014

avigo grønnmat

Det er jeg... og endelig har jeg tatt steget og bestillt økologiske varer fra Avigo i Lillesand. Da jeg kom hjem i dag var kassen levert. Den stod på utsiden av døra. Ahhh... så nydelig og endelig ha økologiske grønnsaker i hus. Har savnet det sårt siden jeg kom til Grimstad, hvor vi ikke har mulighet for, eller veldig veldig lite, å velge organisk i grønnsakshandlene eller i butikken.

Så hvorfor har det tatt meg så lang tid? Jeg har vært litt skeptisk til prisen, at det skal være for dyrt, og at leveringen koster 46 kroner, og siden det bare er to i vår husholdning så blir det dyrt i forhold til hva vi kan bestille i løpet av en uke.

Sannheten er at varene ikke er så mye dyrere, noe er kanskje litt dyrere, men noe er faktisk billigere. Du kan også bestille kl 2 varer, en pose til 24 kroner (maks 2 poser per kunde).

Uansett, så er prisen nesten ubetydelig. Helsen vår er jo det mest dyrbare vi har, og jeg vil gi sønnen min det beste han kan få.

Har selv kjent på at jeg har lite lyst på det eple som har ligget i skåla i flere uker, som ser like skinnende og fint ut. Rasper jeg det til gutten min så er det like gult i kjøttet, selv etter mange timer, det blir ikke brunt. Har du lagt merke til det?

Så hva er egentlig organisk dyrket mat?

Organiske jordbruksmetoder tar bedre vare på jorda og vannbruken og reduserer utslipp. Bønder som gror organiske varer bruker ikke konvensjonelle metoder for å gjødsle, kontrollere ugress og småkryp. I stedet for å bruke kjemikalier for å drepe ugress, så bruker organiske bønder mer sofistikerte metoder ved å rotere det de dyrker og sprer heller naturlige stoffer på.

Organiske varer er ikke genmanipulert, noe vi vet lite om i dag i forhold til skader på kroppen vår av å spise dette.

Økologisk mat har i gjennomsnitt høyere nivåer av mineraler og sporstoffer, vitamin C og antioksidanter enn konvensjonelt dyrket mat.

Dessuten så smaker organiske grønnsaker og frukt SÅ mye bedre enn konvensjonelle typer! Jeg trenger egentlig ikke noe mer for å være overbevist om at dette er et godt valg for meg og gutten min.

Avigo Grønnmat!

Avigo er en attføringsbedrift, og en av avdelingene er Grønnmatsavdelingen. De leverer altså et stort utvalg økologisk mat til privatpersoner, skoler og bedrifter (og til over 20 barnehager!). De har frukt og grønnsaker, tørrvarer og brød. Om du har noen matintoleranse som for eksempel glutenallergi, så er det et stort utvalg glutenfrie varer. Alt økologisk!

Så flott å få mulighet til å støtte en bedrift som Avigo. På fremsiden av hjemmesiden deres står det at de har mennesket i fokus, og at visjonen deres er 'å bidra til økt livskvalitet'. Det er ikke så langt fra Grimstad Yoga sin visjon, vi har bare litt forskjellig innfallsvinkel på arbeidet vårt.

Er du interessert? I så fall så send meg gjerne en epost med Navn, telefonnummer og epost adresse til heddamalde@gmail.com, så vil jeg vidresende det til Avigo. Når du gjør din første bestilling vil jeg motta et gavekort på 100kroner. Vi får spare der vi kan:) Og spre det gode budskap om økologiske grønnsaker!

Leveres til Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Lillesand, Birkeland, Kristiansand, Søgne og Mandal. Fra september skal de også starte levering til Skien, Porsgrunn, Langesund, Bø og Sauherad! Go Avigo!

Hva tenker du om dette? Er du interessert?  

Stresset? Prøv Yoga Nidra!

En av mine favorittøvelser i yoga er yoga nidra. Den har betydd utrolig mye for meg, og jeg vet at mange i verden vil ha nytte av å praktisere dette.

Vi står i dag ovenfor en ny type epedemi i verden, eller i alle fall i den vestlige verden, også i Norge, nemlig stressrelaterte sykdommer. Vi finner det vanskelig å tilpasse oss det strebersamfunnet vi lever i idag.

Vi skal gjøre det bra på jobb, tjene mest mulig, ha en best mulig jobb, med de beste fordelene. Vi skal ha en perfekt familie, et nydelig hus, fine biler, gjerne hytte ved sjøen og i alle fall i fjellet. I tillegg skal vi trene, se bra ut, ha fine klær. Vi skal ha et rikt sosialt liv, og helst reise på ferie flere ganger i året. Barna skal gå på alle de aktiviteter de ønsker, for vi vil jo at de skal få utfolde seg og lære det de har lyst til...

Det er ikke rart vi har liten tid til å slappe av og ta vare på oss selv og vår egen helse, både fysisk og psykisk.

Psykosomatiske sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk, migrene, astma, magesår, fordøyelses problemer og hudsykdommer kommer fra spenninger i kroppen og sinnet. Vi tror ofte at disse problemene kommer fra kroppen selv, at det er noe galt der, men jeg tror det primært stammer fra sinnet, våre tanker og følelser.

I yoga jobber vi med å gi slipp, slik at vi har mindre spenninger i både kropp og sinn. Vi sier det er tre typer spenninger:

Muskulære spenninger: spenninger i kroppen, musklene, men også nervesystemet og lymfesystemet. Ved hjelp av yoga nidra kan disse fjernes.

Følelsesmessige spenninger: disse kommer på grunn av motsetninger, som kjærlighet/hat, fortjeneste/tap, suksess/fiasko, glad/lei. Disse er vanskeligere å gjøre noe med en de muskluære spenningene. De kommer av at vi ikke kan utrykke oss, vi legger lokk på følelsene våre og derfor får vi emosjonelle spenninger. Vanlig søvn hjelper oss ikke med disse spenningene, men yoga nidra gjør noe med disse.

Mentale spenninger: er et resultat av for mye mental aktivitet. I yoga nidra så går vi inn i underbevisstheten, slik at vi kan slappe av og forløse mentale spenninger.

Men hva er yoga nidra?

Yoga Nidra er en systematisk metode for å oppnå fullstendig fysisk, mental og emosjonell avslappning.

Under praksisen av yoga nidra kan det virke som du sover, men bevisstheten din opererer på et dypere nivå. Du kommer til et sted mellom søvn og våkenhet, og her kommer man spontant i kontakt med under -og ubevisstheten. Yoga nidra kan hjelpe med å utvikle hukommelsen, økt kunnskap og kreativitet og forandring av deg selv (fysisk, mentalt og emosjonellt). Du blir mer avslappet, fornyet og klar til å takle livet som det kommer.

Det er en utrolig effektiv måte for å få ny energi, og det føles ufattelig deilig når man har praktiser yoga nidra. Tenk om du hadde hatt mulighet for 15 minutters yoga nidra på jobben for eksempel. Tror det hadde forandret din hverdag til det bedre, men tror også at arbeidsgiver hadde hatt stor nytte av din og dine kollegers økte produktivitet og glede.

Det sies at yoga nidra tilsvarer 3 timer med søvn! (Jeg tilbyr yoga nidra også på arbeidsplasser, alt man trenger er et sted hvor man kan legge seg ned. Det kan til og med gjøres rett ved siden av pulten din).

Hva er dine erfaringer med yoga nidra? Hyggelig om du deler:)