Enkel og kanskje verdens beste musli!

14.3.2014

Jeg er helt gal etter muslie, men jeg er også ganske kresen når det kommer til den. Først og fremst så bør det være sprøtt. Det bør knase godt i tennene. Så bør det gjerne være litt søtt, men ikke altfor søtt... så er det godt når du får en liten saltsmak av og til (jeg bruker selv derfor knuste saltflak)... så bør den jo være sunn selvfølgelig! Og alt smaker jo bedre når det er hjemmelaget!

muslie

Enkel Musli

  • Sett oven på 180grader celcius. 

Ingredienser: 

  • 1.2 liter havregryn (Ikke bruk lettkokte, men de store som ikke er blitt behandlet).
  • 3 dl mandler (grovt hakket)
  • 3.5 dl kokusflak (jeg kjøper dette på iHerb.com)
  • 1/2 tsj. havsalt
  • 1 dl honning eller lønnesirup (jeg bruker lønnesirup grad B, for jeg liker den litt mer fyldige smaken. Denne er litt mørkere enn den som kanskje vanligvis brukes)
  • 5 ss. kokusolje (kan også bruke solsikkeolje, ghee eller smør)

Fremgangsmåte:

  • Varm honnigen og oljen på svak varme slik at det blandes. 
  • I en stor bolle, bland alt det tørre.
  • Hell så det våte i det tørre og bland det godt slik at alt er dekket med det våte.
  • Hell så blandingen i en langpanne på et bakepapir i ovnen.
  • La det stå i ovnen 10-15 minutter, så rør om slik at det ikke brenner seg på toppen, og slik at alt blir likt stekt. Etter ca. 10-15 minutter til, når det begynner og bli gyldent, så ta pannen ut og avkjøl.
muslie

Ingrediensene over er basen av denne muslien, du kan selvfølgelig blande inn all slags nøtter og frø du måtte ønske. Du kan også tilføre andre smaker, for eksempel kanel, vanilje, appelsinsmak eller kakaopulver (da raw kakao, ikke drikke kakao, som er stekt... og derfor mye sterkere smak). Etter steking kan du blande inn tørka frukt og supermat. Det er bare fantasien som setter begrensninger:)

På bildet har jeg blandet inn ekstra solsikkefrø, linfrø, gojibær, chiafrø og kakaonibs!

Hører gjerne fra deg med tilbakemeldinger når dere har fått laget og smakt:) eller om du har noen spørsmål! Lykke til!